Dit bleek een groot succes: ruim 2.000 scholen, waarvan 250 in Oost-Nederland, vroegen het lesmateriaal aan en daarmee maakten ruim 200.000 leerlingen gebruik van het pakket. Vanaf vandaag is dit lesmateriaal ook beschikbaar voor basisschoolleerlingen. 

Het doel van dit aanvullende lespakket is om basisschoolleerlingen op toegankelijke wijze te enthousiasmeren voor een loopbaan in Zorg en Welzijn. Aan de hand van acht verschillende verhalen en animaties maken de leerlingen kennis met de sector. In elk verhaal staat een ander beroep centraal. Uit voorbeelden van verschillende branches blijkt dat het beïnvloeden op jonge leeftijd een positief effect kan hebben op latere loopbaankeuzes. Het vinden van talent begint dus al op de basisschool. 

‘Aan JOU hebben we wat’ is onderdeel van de vele acties die WGV Zorg en Welzijn in Oost-Nederland onderneemt om de tekorten op de arbeidsmarkt terug te dringen. 

Het lesmateriaal is eenvoudig in te zetten in de les en bevat een duidelijke handleiding en verschillende werkbladen. Al het lesmateriaal is gratis te bestellen via www.aanjouhebbenwewat.nl.