Net als in de uitwedstrijd in Leeuwarden eerder deze competitie, hield Jay Gorter zijn doel wederom schoon. De keeper kon daar gisteravond niet anders dan tevreden over zijn. “SC Cambuur is geen gemakkelijke ploeg om tegen te spelen”, aldus Gorter. “Dat we tegen de koploper twee keer hebben gewonnen en één keer gelijk hebben gespeeld, is zeker niet slecht. Ik ben dan ook trots op de ploeg dat we ons niet hebben laten kennen. Aan het niveau merk je namelijk absoluut dat je tegen de koploper speelt.” 

Hoewel het spel in de eerste helft nog redelijk over en weer ging, werd Go Ahead Eagles in de tweede helft veelvuldig onder druk gezet door SC Cambuur. “De eerste helft kregen we nog wel een paar grote kansen”, zag Jay Gorter. “In de tweede helft drukten zij steeds meer vooruit en liepen wij alleen maar achteruit. Dan is het gewoon tegenhouden op een gegeven moment. We hebben dit seizoen al vaker bewezen dat we dat goed kunnen. Ook dát kan gewoon een keuze zijn in een wedstrijd en pakte nu goed uit tegen Cambuur.” 

Dat tegenhouden niet alleen maar achteruit lopen is, bewees Luuk Brouwers in de tweede helft. Na een succesvol blok in het zestienmetergebied schreeuwde hij het uit van verbetenheid. “Dat was een mooi moment”, vond Gorter. “Dat is ons team ten voeten uit en de manier hoe we ons erdoorheen slaan. Daar komt gewoon heel veel passie bij kijken. Kijk maar naar het Italiaanse voetbal, daar wordt ook altijd harder gejuicht na een tackle dan na een goal. Dat heeft wel iets moois.” 

Ondanks de getoonde passie en onoverwinnelijkheid kon Go Ahead Eagles geen aanspraak maken op de overwinning. “We hadden niet zoveel in de melk te brokkelen in de eindfase van de wedstrijd”, zag Gorter. “We probeerden nog wel wat kansjes te creëren, maar we hebben geen grote risico’s genomen. Eén punt is namelijk altijd beter dan geen