De Sallandsche is gestart met het nemen van die verantwoordelijkheid op alle gebieden in, op en rond de golfbaan die een effect hebben op milieu en omgeving.  De Golfclub werkt aan BIO-diversiteit, beheerst water- elektriciteits- en bestrijdingsmiddelengebruik, scheidt afval, bekijkt alternatieve energiebronnen: allemaal onderdeel van duurzaam golfbaanbeheer.

De inspanningen zorgen ook voor samenwerking met belanghebbenden zoals omwonenden, natuur&milieuorganisaties, het lokale waterschap en de gemeente Deventer.

Starten met iets goeds en moois verdient een feestje en dat was het afgelopen vrijdag op de Sallandsche. Na een korte introductie door voorzitter Pieter Visser, stipte Niels Dokkuma, verantwoordelijke voor duurzaam golfbeheer binnen de Nederlandse Golf Federatie, het belang van het certificaat aan.

De feestelijke middag werd afgeloten door Bart van Hees, bestuurslid en lid van de werkgroep. De werkgroep heeft ontzettend veel werk verzet om tot dit resultaat te komen. Met 130 onderwerpen en 3000 pagina’s aan regelgeving een echte teaminspanning. Met het GEO-certificaat onderstreept de Sallandsche haar duurzame intenties en dat is reden genoeg om de GEO-vlag te hijsen.