Milan Keskin

Het was voor velen een verrassing toen Can Bayraktar begin dit seizoen op het veld verscheen bij Turkse Kracht. De spits had zich namelijk in de voorbereiding aangesloten bij Voorwaarts om een stap hogerop te maken. Toch was de oud-Eagle binnen enkele weken weer terug op het Rielerenk. Bayraktar:” Het klopt inderdaad dat ik begin van het seizoen bij Voorwaarts aan het spelen was maar na enkele incidenten en niet nagekomen beloftes heb ik gekozen om te vertrekken en terug te keren naar Turkse Kracht. Het was mis gelopen door de nieuwe aangestelde trainer waarvan ik de naam niet meer weet, deze wist na 3 maanden voorbereiding nog steeds niet wie ik was en waar ik vandaan kwam. Voor mij zei het al genoeg als zo’n trainer na maanden niet eens een gesprek had gehad met een speler dat er weinig op vertrouwd kon worden. Gelukkig had ik nog geen officiele wedstrijd gespeeld waardoor ik nog speelgerechtigd was om bij Turkse Kracht aan dit mooie succes mee te doen.

Want dit seizoen kan zeker een succes genoemd worden. Met een relatief smalle selectie is Turkse Kracht er in geslaagd om zich te meten met de top van de derde klasse. “Dit Turkse Kracht is een hechte team geworden die alles voor elkaar over heeft. We hebben met een hele dunne selectie dit seizoen moeten afmaken maar toch stond er altijd een team dat iedere wedstrijd alles gaf. Zowel binnen als buiten de lijnen hebben we veel plezier met ze alle. Voorgaande jaren was dit minder en dat zie je ook wel terug waar het toen voor degradatie speelde spelen we dit seizoen voor promotie naar de 2e klasse.”

 

Toch lijkt de titel een onmogelijke zaak te worden. Op doelsaldo is Wijhe eigenlijk niet meer in te halen. Ook Can Bayraktar heeft er niet heel veel vertrouwen meer in:” Het kampioenschap van Wijhe afpakken lijkt vrijwel onmogelijk op basis van de doelsaldo, heel jammer dat wanneer je zondag wint van Wijhe je evenveel punten hebt maar op doelpunten net niet kampioen bent geworden. Dan baal je wel flink van de onnodige puntverlies maar zijn we wel extra gemotiveerd voor de nacompetitie.

 

Voor trainer Coskun Karademir is het zijn laatste kunstje bij de Turken. De afzwaaiend trainer is al enkele jaren actief als hoofdtrainer en is er in geslaagd om een hecht team op de been te brengen. Bayraktar vervolgt:”Naast een hele goede trainer is Coskun voor de meeste ook een goede vriend. Op wedstrijd dagen en de trainingen was hij altijd goed voorbereid op de manier dat hij ons liet spelen en de tegenstander wou aanpakken. De voorbereidingen klopten 9 van de 10 keer altijd en dit maakte het ons in de wedstrijd wel makkelijker. Omdat hij met de spelers goed om kon gaan stond hij altijd tussen ons in maar wanneer het er op neer kwam stond die ook boven de groep. Helaas houd het na dit seizoen op en daardoor willen we juist hem de kers op de taart geven. Met een promotie afsluiten heeft hij na alle werkzaamheden bij Turkse Kracht wel verdiend.”

(Coskun Karademir in SportLive over zijn vertrek)

Of Can Bayraktar wel blijft na dit seizoen is nog maar de vraag. Toch geeft de Turkse spits aan niet zomaar te willen vertrekken. Het plaatje moet kloppen. Momenteel heeft Bayraktar het naar zijn zin in deze hechte groep. “Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en daardoor moet alles kloppen en een goed gevoel geven wil ik hier gaan vertrekken. ”

Toch is het neerstrijken van Bayraktar bij Turkse Kracht niet een voor opgezet plan. Na zijn periode bij GA Eagles vertrok de spits naar Turkije. Maar door een traumatisch auto-ongeluk is Can nooit meer op zijn oude niveau gekomen. “Misschien was het allemaal wel anders gelopen wanneer dit niet was gebeurd. Dit sterke seizoen wil ik een gevolg geven en me weer terug vechten naar mijn oude niveau. De vertrouwen in mezelf  ben ik nooit verloren en dat is terug te zien met de aantal doelpunten die ik heb gemaakt. ”

Want dat Bayraktar ‘op scoren zit’ is inmiddels wel duidelijk. Met 35 doelpunten heeft hij een groot aandeel in het succes van Turkse Kracht. Ook bij onze vrienden van De Stentor staat hij fier bovenaan in de topscorerslijst. “Ondanks dat ik nu wel boven aan sta, zal ik nog alles geven de laatste wedstrijd om de bokaal veilig te stellen. Voorafgaand aan het seizoen gaf ik in een interview met de krant aan dat mijn doelstelling 30 doelpunten zou zijn en bij 29 doelpunten Can Bayraktar gefaald zou hebben dit seizoen.”

Bayraktar vervolgt: “Mijn doelstelling heb ik dus behaald en nu nog de titel winnen. Waar de meeste mensen hier geen geloof in hadden heb ik me aan mijn woord gehouden. Nog geen maand terug hadden ze me al helemaal afgeschreven dat ik zo ver achter stond en weinig doelpunten had gemaakt. Maar zie nu met 35 doelpunten die ik dit seizoen heb gemaakt – waarvan De Stentor zelfs 3 doelpunten in mindering heeft gebracht om de concurrent nog een kans te geven – heb ik me aan mijn belofte gehouden en sta ik bovenaan de ranglijst. Al het negatieve dat over mij werd gepraat heeft me extra gemotiveerd en de beste antwoord heb ik met mijn doelpunten gegeven. ”

 

Aankomende zondag speelt Turkse Kracht uit bij koploper Wijhe. Hierna zal Turkse Kracht te vinden zijn in de nacompetitie met oog op promotie naar de tweede klasse!