Sallandia had zijn eerste competitiewedstrijd gelijk gespeeld tegen Koninklijk UD en Go Ahead won van Marienheem. Bij de bezoekers werd nog wel even stil gestaan bij de wedstrijd van vorig seizoen, waar het na 10 minuten al met 3-0 achter stond en uiteindelijk met 7-2 verloor. Eigenlijk durfde niemand een voorspelling te doen.

Aan de ambiance zou het in ieder geval niet liggen, zoals gezegd het was heerlijk weer en er was veel publiek naar het sportcomplex op de Zandweerd gekomen om naar de wedstrijd te kijken.

Beide ploegen begonnen wat rommelig aan de wedstrijd en waren in het begin nog aardig aan elkaar gewaagd, maar in de 12e minuut maakte de thuisploeg de 1-0 en begon het op stoom te raken. De bezoekers hadden daar geen antwoord op en vanaf de 27e minuut vlogen de doelpunten ze om de oren, in de 40e minuut moest de 1e doelman van Go Ahead (Delano Dokter) geblesseerd het veld af en bij rust stond het al 7-0. Het bleek dus voor de bezoekers niet zo’n mooie middag te worden.

Ook in de 2e helft was Sallandia heer en meester op het veld, al werd er niet meer zoveel gescoord als voor de rust. Of dat nou kwam doordat Go Ahead meer weerstand bood of omdat Sallandia wat gas terugnam laat ik in het midden.

Uiteindelijk won Sallandia dik verdiend met 10-1.

Erwin Last

 

Ben jij aanwezig bij een wedstrijd van jouw club en wil jij jouw club ook in de schijnwerpers? Stuur ons dan tips, of een compleet verslag. Wij plaatsten dit op hét sportplatform van Deventer.

Klik hier voor meer info over de functie clubwatcher