Nadat eind augustus het bericht kwam dat de velden van het sportcomplex op de Rielerenk nog niet vrij werden gegeven, moest er met spoed gezocht worden naar een locatie om te trainen. Gelukkig was D.v.v. Sallandia zo gastvrij om hun (kunstgras)veld beschikbaar te stellen, zodat Go ahead met een bijna geheel nieuwe selectie kon beginnen aan de voorbereiding.

BEKER
In de beker was er geloot tegen Alexandria (5e klasse), s.v. Orderbos (4e klasse) en K.C.V.O. (3e klasse). De thuiswedstrijd tegen Alexandria moest noodgedwongen in Apeldoorn gespeeld worden. Go-Ahead begon goed en stond na 61 minuten met 3-2 voor. Helaas was daarna de pijp leeg bij de spelers en kon Alexandria, die al een aantal wedstrijden gespeeld had, er vrij gemakkelijk overheen lopen, eindstand 3-6

OFFDAY
De wedstrijd tegen s.v. Orderbos was er één om snel te vergeten. Laten we het houden bij een verschrikkelijke ‘offday’ van Go ahead, waardoor s.v. Orderbos een mooie afwerktraining had. Eindstand 9-0. Ook de eerste helft bij K.C.V.O. was niet goed en de thuisploeg liep al snel uit naar een 5-0 voorsprong. Toch wist het team van Go ahead in de tweede helft de rug te rechten en bood het goed weerstand. Helaas werden de spaarzame kansen niet verzilverd en kregen ze toch nog één doelpunt tegen. Eindstand 6-0

SFEER GOED
Ondanks de 3 nederlagen in de beker, bleef de sfeer in de selectie goed en keek iedereen uit naar de eerste competitiewedstrijd. Dat was de wedstrijd thuis tegen S.v. Mariënheem. De omstandigheden waren verre van ideaal, maar het tweede veld werd goed genoeg bevonden en er kon afgetrapt worden.

IN DE KRUISING
Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, toch wist Mariënheem na 6 minuten al op voorsprong te komen door een schitterend afstandsschot die over de keeper in het doel belande (0-1). In de 20e minuut kreeg Go-Ahead een penalty, in eerste instantie wist de keeper van Mariënheem de inzet nog te stoppen, maar Mariënheem kreeg de bal niet goed weg, waardoor S. Maassen het nog een keer kon proberen en de bal fraai in de kruising schoot (1-1).

DRUK OP DE BAL
Nog geen minuut later wist Mariënheem het al weer goed te maken (1-2). In de 28e werd er wederom een penalty toegekend aan Go-Ahead, ditmaal ging J. Weimer achter de bal staan en schoot direct raak (2-2). Hierna kreeg Go-Ahead iets meer de overhand van het spel, en zette het wat meer druk op de bal. Doordoor kon J. Weimer, in de 32e minuut, met zijn snelheid een terugspeelbal op de keeper onderscheppen en langs de keeper in het doel schieten (3-2). De thuisclub bleef druk zetten en vlak voor het rustsignaal onderschepte O. Rozen wederom een terugspeelbal op de keeper en bracht de ruststand op 4-2.

STRAFSCHOPPEN
In de 2e helft waren beide ploegen weer gelijkwaardig en werd de wedstrijd wat rommelig. In de 54e minuut kreeg Mariënheem een penalty, Maar doelman D. Dokter wist de 4-3 nu nog te voorkomen. Dat duurde tot de 70e minuut, toen Mariënheem wederom een penalty kreeg en ditmaal wel raak schoot (4-3). Go ahead was het even kwijt en daar wisten de bezoekers gebruik van te maken, in de 72e minuut maakten zij de 4-4.

HERPAKKEN
Go-Ahead herpakte zich en in de 75e minuut was J. Weimer zijn directe tegenstander te snel af en zette met een schitterende voorzet S. Maassen één op één met de keeper en die ronde koelbloedig af (5-4). Marienheem heeft er daarna alles aan gedaan om de gelijkmaker er nog in te krijgen, maar dat mocht niet baten. Al met al was het een gelijkwaardige wedstrijd met veel doelpunten.

Opstelling d.v.v. Go-Ahead: D. Dokter, R. Weimer, F. Streedel, R. Adamus, M. Belt, O. Rozen, M. Tobben, S. Maassen (E. Karabulut), J. Weimer (C. Houwer), C. Fustner (B. Kaal), T, van Bakel. reserve doelman: B. van Bakel

Erwin Last

 

Ben jij aanwezig bij een wedstrijd van jouw club, wil jij jouw club ook in de schijnwerpers. Stuur ons dan tips, of een compleet verslag. Wij plaatsten het op hét sportplatform van Deventer. Mailen kan naar sport@deventerrtv.nl

Klik hier voor meer info over de functie clubwatcher