Elk jaar kunnen vrijwilligers zich bij Go Ahead Eagles aanmelden om steward te worden. Vervolgens lopen zij eerst een aantal wedstrijden in De Adelaarshorst mee om te ervaren wat de werkzaamheden van een steward inhouden. Indien dit van beide kanten bevalt, volgt een cursus, die door Go Ahead Eagles één keer per jaar wordt aangeboden. 

In drie dagdelen en één avond leren de cursisten zowel de theorie- als praktijkaspecten van het stewardvak. Alles wat stewards eventueel rond wedstrijden van Go Ahead Eagles tegen kunnen komen, wordt daarbij behandeld. Hierbij valt te denken aan EHBO, het bieden van gastvrijheid aan wedstrijdbezoekers en onderlinge communicatie binnen de stewardorganisatie. Ook niet onbelangrijk is de calamiteitenoefening, zodat het stadion in geval van nood veilig ontruimd kan worden. 

Vanwege de coronamaatregelen moesten sommige aspecten van de cursus dit jaar anders worden vormgegeven. Zo was het oefenen van fouilleren een lastig verhaal, omdat er anderhalve meter afstand moest worden gehouden. Ook de rollenspellen werden anders ingevuld dan gebruikelijk. Desondanks heeft het de cursisten niet belemmerd tijdens hun leerproces: alle acht nieuwe stewards zijn met vlag en wimpel geslaagd en hebben een oranje pas ontvangen, waardoor ze in 2021 officieel werkzaamheden voor Go Ahead Eagles mogen uitvoeren.