Grote kansen

De eerste grote kans was al na vijf minuten voor Go Ahead Eagles. Na een fraaie steekpass van Lieftink verscheen Bannink vrij voor Utrecht-doelman Zoet, maar de Eagles-middenvelder mikte de bal naast het doel. Diezelfde Lieftink probeerde het na 23 minuten met een geplaatst schot van afstand. De bal verdween net langs de verkeerde kant van de paal. 

In het laatste kwartier van de eerste helft waren de grootste kansen voor FC Utrecht. Na een half uur spelen trok Maher vanaf de linkerkant naar binnen om een schot te lossen. De bal werd getoucheerd en kreeg daardoor een rare curve mee, maar Verhulst tikte de bal uit de hoek. Verhulst reageerde ook attent op een afstandsknal van Klaiber, die door de Eagles-keeper tot corner werd verwerkt. 

In de 37e minuut was het alsnog FC Utrecht dat de score opende. Na een combinatie door het centrum plaatste Utrecht-aanvoerder Gustafson de bal langs Verhulst in het doel. Even leek het erop alsof de VAR scheidsrechter Danny Makkelie zou corrigeren vanwege vermeend hands dat aan het doelpunt vooraf zou zijn gegaan, maar uiteindelijk liet de leidsman Go Ahead Eagles alsnog aftrappen. 

Op slag van rust verscheen ook de tweede Utrechtse treffer op het scorebord. Nadat Verhulst eerst nog redding had gebracht op een afstandschot van Bahebeck, was het enkele minuten later Maher die een van richting veranderde vrije trap achter Verhulst in het doel zag ploffen. 

Tweede Helft

De tweede helft was nog maar enkele minuten oud toen Navrátil de hoop terugbracht bij de Eagles supporters. Nadat de eerste schotpoging van de Tsjech nog werd geblokkeerd, schoot hij in tweede instantie wel raak en was het 1-2. Het duurde echter niet lang voordat de Utrechtenaren de marge opnieuw op twee doelpunten brachten. Na een razendsnelle aanval over de rechterflank kreeg Bahebeck de bal op een presenteerblaadje en werd het 1-3.

Nadat Verhulst een poging van diezelfde Bahebeck nog over de lat had getikt en vervolgens ook redding bracht op een schot van Kerk, was het Peterson die het duel definitief in het slot gooide met een schitterend afstandsschot (1-4). Met deze eindstand kwam er een einde aan het bekertoernooi 19/20 voor Go Ahead Eagles.