ONWOORWAARDELIJK
Beide straffen zijn onvoorwaardelijk, aangevuld met één voorwaardelijke straf, namelijk een wedstrijd zonder publiek in De Adelaarshorst. Deze laatste straf gaat een looptijd kennen van twee jaar. Dinsdag is Go Ahead Eagles akkoord gegaan met dit schikkingsvoorstel.

VAK 19 LEEG
Dit betekend dat vak 19 leeg moet blijven tijdens de eerste twee officiële thuiswedstrijden van het seizoen 2018/2019. Supporters die dan een seizoenkaart hebben op Vak 19, mogen de twee wedstrijden niet bijwonen.

OUDE STRAF
Go Ahead Eagles had nog een voorwaardelijke straf uitstaan van een wedstrijd zonder publiek op Vak 19 én de B-Side. Dit naar aanleiding van de thuisduels met De Graafschap (2016), PEC Zwolle en Heracles Almelo (beide 2017/2018). In zijn verweer heeft Go Ahead Eagles de aanklager weten te overtuigen van het feit dat bij een lege B-Side een complete tribune gestraft zou worden voor de daden van personen in een vak aan de andere kant van het stadion.

GELDBOETE
De aanklager betaald voetbal van de KNVB nam in zijn strafmaat ook mee dat veruit de meeste daders geïdentificeerd zijn. Tegen hen zijn maatregelen getroffen. Ook streeft Go Ahead Eagles ernaar de fikse geldboete van €12.500 op hen te verhalen.

Wel is, mede met het oog op de gevulde strafkaart van Go Ahead Eagles, een voorwaardelijke straf voor een compleet leeg stadion opgelegd. Bij een volgende overtreding van bovengenoemde aard, wordt dit omgezet in een onvoorwaardelijke straf.