Na het schieten van een prachtige elftalfoto – waarbij de Eagles-spelers poseerden in retroshirts gebaseerd het shirt uit 1920 – werd de officieuze aftrap van het jubileumduel verricht door Ron König, burgemeester van de gemeente Deventer. Na de officiële aftrap begon de wedstrijd gelijk opgaand, schoten van Giannis Botos en Sander Vereijken zorgden voor dreiging voor beide doelen. Sam Beukema was verantwoordelijk voor het eerste serieuze doelgevaar, toen zijn knappe kopbal uit een hoekschop op de lat uiteenspatte. 

In de tien minuten daarna konden Sam Hendriks en Martijn Berden evenmin het net vinden. Door slordig balverlies aan Eagles-zijde lukte dit Helmond Sport wél in de 25e minuut. De Brabanders konden met een man meer opstomen richting het doel van Jay Gorter, waarna rechtsbuiten Arno van Keilegom niet faalde op aangeven van Jelle Goselink: 0-1. 

Het antwoord van de ploeg van Kees van Wonderen liet niet lang op zich wachten. Na een inworp vanaf de rechterkant kreeg Luuk Brouwers alle vrijheid rond het zestienmetergebied. De middenvelder behield het overzicht en met een prachtig passje bracht hij Bradly van Hoeven in stelling. De linksbuiten schoot koelbloedig de 1-1 binnen, wat ook de ruststand was. 

In de tweede helft schoot Go Ahead Eagles uit de startblokken: in minder dan een minuut was het al raak. Na goed druk zetten van Bradly van Hoeven kwam Sam Hendriks door aan de linkerkant. Die zag op zijn beurt dat Van Hoeven was doorgelopen en laatstgenoemde schoot onberispelijk zijn tweede van de middag binnen: 2-1. 

De fase die daarop volgde, verliep rommelig. Helmond Sport kwam er door foutjes van de Deventenaren een aantal keer doorheen, maar tot echte kansen leidde dat niet. Die kans kreeg Go Ahead Eagles in de 65e minuut wel, toen Luuk Brouwers na een goede combinatie de bal meekreeg van Giannis Botos. Oog in oog met de Brabantse doelman Stijn van Gassel tilde Brouwers de stand naar 3-1. 

De motor van Go Ahead Eagles draaide op volle toeren en een minuut later kon er wéér gejuicht worden. Op de rand van het strafschopgebied speelde Van Hoeven zichzelf knap vrij en liet zien ook met zijn ‘zwakke’ rechterbeen prachtig uit te kunnen halen. De buitenspeler krulde de bal om Van Gassel heen, waardoor Van Hoeven zijn hattrick compleet wist te maken. Dat bleek echter niet het slotakkoord, want ook Boyd Lucassen deed een duit in het zakje. Met een schot uit de tweede lijn maakte hij zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal en bepaalde zo de eindstand op 5-1.