De competitie in eigen huis starten is een wens van 20 clubs in de eerste divisie, GA Eagles is één van de 10 welke deze mogelijkheid lijkt te gaan krijgen. De Deventer club opent het seizoen 2019 – ’19 in de eigen Adelaarshorst tegen Jong FC Utrecht. Tenminste als het concept programma, dat vandaag door de KNVB is bekend gemaakt, blijft staan.

JONG ELFTALLEN
Het nieuwe seizoen vangt aan in het weekend van 17 augustus als om 20:00 uur vrijdagavond Jong FC Utrecht dus de tegenstander zal zijn. In de eerste zes duels komt de Deventerploeg direct drie ‘Jong’ elftallen tegen, te weten: Jong FC Utrecht, Jong AZ en Jong Ajax. De kampioen uit Amsterdam bezoekt op 21 september de Vetkampstraat.
Na de opening ouverture tegen Jong FC Utrecht, speelt Go Ahead Eagles twee duels op rij uit, te weten FC Eindhoven en MVV Maastricht.

AFWIJKENDE SPEELDAGEN
Het uitduel tegen Sparta, beide duels tegen Roda JC en beide duels tegen FC Twente worden op een zondag afgewerkt. De maandagduels die GA Eagles moet spelen zijn op 4 december uit bij Jong PSV en 15 april bij Jong Ajax. Op maandag 22 april is TOP Oss de tegenstander, een maandag dat er een volledig speelprogramma is ingedeeld.  Op 23 en 26 mei 2019 staan de play-off finales gepland.

BRABANT
Aansluitend FC Volendam thuis, Jong AZ uit en Jong Ajax thuis. De dubbele thuisduels komen dan na NEC uit, Sparta en Roda JC reizen dan naar Deventer. Opvallend zijn onder meer de ‘Brabantse weken’, als vanaf 23 november tot aan de winterstop (na 21 december) vijf Brabantse tegenstanders op rij te noteren zijn. Eerst Top Oss thuis, dan Jong PSV uit, Helmond Sport en FC Den Bosch thuis en tenslotte RKC in Waalwijk.

Bovenstaande afbeelding conceptprogramma ontleend van Twitteraccount @GAE_TillIDie