Althans, bij Go Ahead Eagles deden enkele spelers mee uit de jongere lichting, zoals Olaf Kok. Als 1e jaars zelfs, Kok maakte dit seizoen vervroegd de overstap naar de oudere lichting. Da de thee mocht hij invallen en was direct opvallend aanwezig en opende brutaal ook de score vanuit een aanviel die hij zelf opzette.

“Na mijn eerste goal rende ik naar Kevin toe”, vertelde Kok op de clubsite van Go Ahead Eagles, doelend op zijn teamgenoot en vriend Kevin Greeven, die geblesseerd langs de kant stond. “Dat hadden we zo afgesproken. Kevin en ik kennen elkaar al jaren; hij komt uit Barneveld en ik uit Hoevelaken. Dat ligt vlak bij elkaar en we voetbalden vroeger vaak tegen elkaar. Kevin heeft al vaker meegedaan bij Go Ahead Eagles Onder-19, ik had weleens op de bank gezeten maar was nooit ingevallen.”

Het duel bleef spannend tot het einde waarin Go Ahead Eagles JO19 het duel definitief in het slot gooide middels wederom een treffer jongeling Olaf Kok die een voorzet van Samuel Wakana doeltreffend afrondde.

Op de clubsite verteld Kok verder: “Mijn tweede goal hebben we met alle jongens gevierd. Het was een fysieke pot, daar moest ik aan wennen. Dat het zo mooi zou aflopen, had ik niet zien aankomen, maar ik hoopte er natuurlijk wel op.”

Ook de O17-spelers Craig Post, Robbert den Dunnen, Coen Temminck en Michalis Spiridakis waren opgetrommeld. Post begon in de basis, Spiridakis viel net als Kok in. Een mooi en sportief gebaar was te aanschouwen bij de uiteindelijke uitreiking van de KNVB beker, toen Jarno van den Bos het middelpunt mocht zijn. Zijn teamgenoten haalden de ongelukkige verdediger naar voren om de beker in ontvangst te nemen. Jarno van den Bos, brak zijn kuitbeen in de halve finale tegen Stevo.

Bij het uitreiken van de trofee, riep aanvoerder Slijngard Van den Bos naar voren, zodat deze de beker in ontvangst kon nemen. “Prachtig dat ik dat mocht doen”, vertelde de Deventenaar op de site de Deventenaar: “Een mooi gebaar van Jairzinho.”

Karakteristiek:
Bekerfinale: Go Ahead Eagles O19 – Achilles ’29 O19 2-0
Olaf Kok maakte beide treffers