De club moet dat bedrag betalen omdat er vuurwerk werd afgestoken tijdens het duel bij De Graafschap op 1 december, zo meldt RTV Oost 

De verklaring van de tuchtcommissie luidt als volgt: “Naar het oordeel van de tuchtcommissie heeft Go Ahead Eagles voor, tijdens en na de wedstrijd nagelaten om adequaat in te grijpen. De club heeft tijdens de wedstrijd niet ingegrepen door bijvoorbeeld het spandoek, waaronder het vuurwerk is afgestoken, direct te verwijderen. Ook na de wedstrijd zijn door Go Ahead Eagles onvoldoende stappen gezet. Dat de club naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk,  tot op heden niemand heeft kunnen identificeren en een stadionverbod heeft kunnen opleggen, acht de tuchtcommissie onvoldoende en verwijtbaar.” 

Geen wedstrijd zonder publiek 

Go Ahead had nog een straf openstaan van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, zonder publiek. De commissie vindt echter dat de club heeft aangetoond zich in te zetten met betrekking tot het nemen van voldoende maatregelen en daarom kiest het voor een boete en hoeft de Deventer club geen wedstrijd zonder publiek te spelen.