Gisterenavond was de spanning enorm bij de  JO17 jeugdselectie van Go Ahead Eagles. Nadat ze eigenhandig een enorme stap hadden gezet voor lijfsbehoud afgelopen zaterdag, waren de andere uitslagen gunstig gezind.

Afgelopen zaterdag wist het team van Jan Kromkamp met maar liefst 1-16 te winnen bij JVOZ en moest concurrent Hollandia met enorme cijfers winnen om over Kowet te gaan in de ranglijst. Hollandia wist wel te winnen, maar de uiteindelijke 2-0 zege was te weinig.

De andere concurrent, FC Den Bosch, verloor met 3-0 van AFC gisterenavond en daarmee blijft het jeugdteam Go Ahead Eagles boven beide concurrenten in de eindrangschikking en is een extra jaar in de eerste divisie een feit.

Ook de jeugd onder 13 hield de uitslagen nauwlettend in de gaten. Om ook het komende seizoen in de eredivisie uit te komen moest het minimaal achtste worden in de eindranglijst. Het team van Ugur Yildrim, dat in de beker verrassend de halve finale wist te bereiken, was tevreden met het verlies van AFC. Door het 2-4 verlies van de Amsterdammers blijft JO13 op een achtste plek staan wat voldoende is voor nog een jaar op het hoogste niveau.

 

Erik van Luttikhuizen