Opdam werd geboren in Alkmaar en doorliep de jeugdopleiding van AZ. In 2016 maakte hij binnen één week zijn debuut in de KNVB Beker en Eredivisie. Afgelopen seizoen werd Opdam met Jong AZ met overmacht kampioen van de Tweede Divisie. “Ik speel inmiddels heel wat jaren voor AZ”, aldus de rechtervleugelverdediger. “Ik denk dat het nu voor mijn ontwikkeling goed is ergens anders ervaring op te doen. Tijdens de gesprekken met de clubleiding van Go Ahead Eagles kreeg ik meteen een goed gevoel. De club wil omhoog en meestrijden om de play-offplekken. Uitdagingen, daar houd ik van.”

Jong AZ komt sinds dit seizoen uit in de Jupiler League. Zodoende maakte Levi Opdam op 27 oktober 2017 als tegenstander kennis met De Adelaarshorst en de fans. “Go Ahead Eagles past als club heel goed bij mijn speelstijl: ik ben een felle back met drang naar voren. Ik hoop en denk dat het publiek in Deventer dat graag ziet.” Woorden waar directielid Hans de Vroome zich bij aansluit. “We hebben Levi als voetballer leren kennen als een echte bijter, die er vol op gaat, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. We zijn blij met zijn komst.”

Creativiteit

Achter de schermen is door een team hard gewerkt om op korte termijn, naast Levi Opdam, nog enkele versterkingen te verwelkomen. “Je versterken in de winterstop vergt altijd de nodige creativiteit”, aldus Hans de Vroome. “In januari lopen er geen contracten af, dus dat maakt het aantrekken van spelers in de winterstop lastig. Je hebt al snel te maken met een afkoopsom als je iemand definitief wilt overnemen. Daarom biedt vooral in de winterstop het huren van spelers uitkomst, zoals nu ook met Levi. We gaan voor jonge, gretige spelers, die passen bij de speelstijl die we nu nastreven. Samen de schouders eronder, hard werken en met z’n allen omhoog.”