De tegenstander

Zoals gezegd, is Helmond Sport met een goede reeks bezig. De ploeg van Roy Hendriksen won afgelopen vrijdag nog met 2-1 van FC Oss en hoopt net als “Kowet” nog een beetje op de Play-offs. Dit proberen ze te bewerkstelligen met een vrij onbekende selectie. Alleen de namen van Robert Braber, Jason Bourdouxhe en Charlton Vicento zullen misschien bekend in de oren klinken.

Ondanks de goede reeks bevindt Helmond Sport zich nog steeds op de 16e plaats. Bij een overwinning van Go Ahead Eagles, zullen de Deventenaren over de Helmonders stijgen op de ranglijst. Al is de ranglijst voor beide ploegen nog maar een formaliteit.

Helmond Sport kwam afgelopen week in het nieuws door het aantrekken van een oude bekende van de Deventenaren. Leon Vlemmings zal de burelen van de club versterken. Vlemmings begon dit seizoen als hoofdtrainer bij Go Ahead maar is zoals bekend halverwege het seizoen ontslagen.

“Kowet”

Bij Go Ahead Eagles keert waarschijnlijk Joey Suk weer terug in de basisopstelling. De Deventenaar was tegen FC Dordrecht geschorst vanwege zijn vijfde gele kaart. Suk zal waarschijnlijk de plaats van Stefano Beltrame weer overnemen. De Italiaan wist geen gebruik te maken van zijn kans op het middenveld afgelopen zondag.

Jan van Staa kan beschikken over een vrijwel fitte selectie. Alleen Brem Soumaoro en Thijs Dekker bevinden zich nog in de ziekenboeg.

Contracten spelers

Go Ahead Eagles is verplicht om voor 1 april de aflopende contracten formeel op te zeggen. Dit wil nog niet betekenen dat de club definitief afscheid neemt van de spelers. Alleen van Sonny Stevens is bekend dat hij in de zomer de club zal verlaten. Ook basisspelers Xandro Schenk en Joey Suk beschikken over een aflopend contract contract. Van Xandro Schenk is bekent dat hij open staat voor een nieuw avontuur. Of Suk en Schenk ook volgend seizoen nog in het roodgeel spelen zal de komende weken naar buiten komen.

Ook de contracten van Maneschijn, Dekker, Werkhoven, Dennis Hettinga, Sam Beukema en Mark Spenkelink lopen deze zomer af. De verwachting is dat allen hun contract zullen verlengen. De talenten hebben dit seizoen, mede door de sportieve malaise, hun minuten kunnen maken in het eerste van de club.

Milan Keskin