Zijn naam zoemde al langer rond in Deventer, de link was snel gelegd met de oud-coach John Stegeman nu aan het roer in Deventer. Vandaag werd het dan definitief, Roland Baas is Eagle, de club presenteert hem om 15:15 uur officieel. Baas kon transfervrij vertrekken bij Heracles waar hij tot 14 duels kwam in de eredivisie.

WINSCHOTEN
Baas is geboren in Winschoten en startte zijn voetbalcarrière binnen de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Groningen en Cambuur Leeuwarden. Bij FC Groningen speelde Baas twee duels in de drie jaar dat hij er onder contract stond. Vorig seizoen maakte hij de overstap naar Almelo waar Stegeman hem liet debuteren. De nieuwe trainer Frank Wormuth ziet geen toekomst in de 22-jarige Baas.

ACHTSTE AANWINST
John Stegeman dus wel en haalde Baas over om naar Deventer te komen. Niet zonder slag of stoot, want diverse andere clubs aasden op de voormalig jeugd-international. Baas tekende een contract voor één seizoen in Deventer.
Na Veldmate, Verhulst, Bosz, Van der Venne, Pouwels, Lelieveld en Bliek is Baas de achtste aanwinst voor GA Eagles en lijkt de selectie goed vorm te krijgen.