Brouwers komt komende zomer over van FC Den Bosch, waar hij in het bezit is van een aflopende verbintenis. De afgelopen maanden nam de voetballer de tijd een weloverwogen beslissing over zijn toekomst te maken. Waarom viel de keuze op Go Ahead Eagles? “Ten eerste omdat ik het gewoon een heel mooie club vind”, aldus Brouwers. “Ik heb al een paar keer in De Adelaarshorst mogen spelen en de sfeer is altijd echt prachtig, net als de grasmat overigens. Daarnaast is Go Ahead Eagles net als FC Den Bosch een echte volksclub. Dat past bij mij.” 

Speelstijl

De middenvelder doelt hiermee niet alleen op zijn karakter. Ook qua speelstijl hoopt hij de harten van de Go Ahead Eagles fans te veroveren. “Ik ben een lopende middenvelder, die heel veel energie in een wedstrijd legt”, vertelt hij. “Als het kan, los ik situaties het liefst voetballend op. Maar als de wedstrijd daarom vraagt breng ik ook een stukje fysiek mee. Bij Go Ahead Eagles hoop ik mijn explosiviteit op de korte meters te verbeteren. Daarnaast wil ik effectiever worden voor de goal.”

De speler is pas 21 jaar maar heeft – als het goed is – komende zomer ruim honderd officiële wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld. “Ik debuteerde bij FC Den Bosch toen ik 16 jaar was”, verklaart hij de verhouding leeftijd/wedstrijden. “Twee jaar later werd ik vaste waarde. Dan gaat het hard.” 

FC Den Bosch

Sinds zijn negende voetbalt Luuk Brouwers bij Den Bosch. Hij is nieuwsgierig naar het leven en voetballen in een andere omgeving, al is dat voor nu nog toekomstmuziek. “Als ik hier straks de parkeerplaats afrijd, gaat de focus natuurlijk weer op FC Den Bosch. Ik speel nu al dertien jaar voor de club, voel me er ontzettend thuis. Zoals de supporters van me gewend zijn blijf ik uiteraard ook de komende maanden alles voor FC Den Bosch geven.”