Kuipers is blij om te tekenen bij Go Ahead Eagles. “Het is gewoon echt een prachtige club. Met Excelsior en NEC heb ik in De Adelaarshorst gespeeld en dat blijft een mooie ervaring. Ik heb zin om hier voor de prijzen te spelen. Bovendien is Deventer echt een leuke stad. Ik ben zeker van plan hier ook te gaan wonen, dus dat is ook altijd belangrijk,” vertelt hij.  

Technisch manager Paul Bosvelt: “Met het aantrekken van Bas denken wij de linksbackpositie sterk ingevuld te hebben. Hij heeft inmiddels de nodige ervaring en kan naast verdedigen ook aanvallend een goede bijdrage leveren aan ons spel”. 

Begonnen bij Ajax

Kuipers begon op zijn zevende in de jeugdopleiding van Ajax. Van een debuut in de hoofdmacht van Ajax kwam het niet en dus vertrok Kuipers naar Excelsior. Via ADO Den Haag en het Roemeense Viitorul kwam hij vorig jaar bij NEC terecht.

“Ik heb in totaal twaalf jaar op De Toekomst gespeeld”, zegt Kuipers, die aanvoerder was van Jong Ajax. “Dan zit de speelstijl van de Ajax-opleiding wel in je DNA. Ik ben dus geen back die alleen maar verdedigend denkt, maar één die ook graag opkomt en voetballend zijn bijdrage levert.”

Aankondiging 

Bas Kuipers is het neefje van Astronaut André Kuipers. Met deze combonatie maakte Go Ahead Eagles een heel leuk filmpje waarin de komst van Kuipers werd aangekondigd.

Bekijk het filmpje hier.