De bedoeling was dat dit shirt door de spelers gedragen zou worden tijdens de thuiswedstrijd tegen SC Telstar van afgelopen maandag 13 april. Mocht Go Ahead Eagles dit seizoen nog in actie komen, dan dragen de spelers het shirt tijdens de eerstkomende thuiswedstrijd. 

In de kraag van het speciale vrijheidsshirt is de alom bekende tekst ‘Vrijheid geef je door!’ opgenomen. Daarnaast kent het shirt nog vier elementen die verwijzen naar het thema: 

Overijssel viert vrijheid
Op de borst het logo van Overijssel Viert Vrijheid en de datum van de bevrijding van Deventer.

Forever grateful
Op de bovenkant van de rug een eerbetoon aan 7th Canadian Infantry Brigade. Brigadegeneraal Thomas Graeme Gibson (DSO-CBE-CFD) droeg deze vlag op zijn voertuig, toen hij met zijn manschappen Deventer bevrijdde. De vlag hangt nu in het gemeentehuis van Deventer.

Gone but not forgotten
Aan de onderkant van de rug de tekst: Gone but not forgotten, ter nagedachtenis aan ‘zij die vielen’. Waaronder vijftien clubleden en de verzetshelden die het leven lieten bij het Twentol-drama.

Lees hiereen terugblik, geschreven door Stichting Niet te Kraken-voorzitter Herman Starink, over Go Ahead en de Tweede Wereldoorlog.