Examens op De Marke
De Marke liet weten dat ze super trots zijn op al hun basis-, kader- en mavoleerlingen. 95 tot 98% van de examenleerlingen zijn in één keer geslaagd.

Wij spraken een leerling van De Marke. Mick zat in Mn4F en deed de beroepswereld richting HBR (Horeca, Bakkerij en Recreatie). Wij vroegen hem hoe hij de examens heeft ervaren. “Eigenlijk had ik bijna geen examens, maar mijn laatste toetsen waren eigenlijk mijn ‘examens’. Ik ervaarde het eigenlijk gewoon als een vakantie, want ik had geen lessen en had maar twee toetsen op school.” vertelde hij. “Wel moesten we allemaal anderhalve meter afstand houden en de tafels stonden allemaal anders.” voegde Mick toe. “Ik moest een mondeling examen maken van economie, maar dat waren maar tien simpele vragen.” Hij haalde een 8 voor die toets.
Ook vertelde hij dat hij het examen gastheerschap het makkelijkst vond, en Duits het moeilijkst. “Normaal ben ik heel goed in Duits, maar het examen snapte ik niet goed genoeg.” legde hij uit. Wel wist die dat die ging slagen. “Ik wist al dat ik ging slagen omdat ik geen onvoldoendes had gehaald.” Hij slaagde met een gemiddelde van 7,2. Hij gaat nu de opleiding ICT expert systems and devices doen.

Examens op Het Vlier
Het Etty Hillesum Lyceum liet ons weten dat ook op Het Vlier super goede resultaten waren; 96 – tot 98% is geslaagd in één keer. Voor beide scholen betekend dit dus dat het percentage alleen nog maar omhoog kan gaan na herkansingen.

We spraken met Loes. Zij deed de havo en zat in klas 5hn. Ze deed de richting natuur en gezondheid. “Ik heb geen officiële examens gehad, om alles af te sluiten hoefde ik alleen nog maar een toets te maken voor biologie omdat we die stof nog niet hadden behandeld als examenstof.” begon ze. “Voor de rest hadden we namelijk alle centrale examenstof al gehad en hoefde we dus niet meer te doen of een toets over te maken.” legde Loes uit. Ze hoefde dus niet echt staatsexamens te doen. “Daarom wist ik al bijna anderhalve maand geleden dat ik was geslaagd.” Loes slaagde met een gemiddelde van 7,3. We vroegen haar wat ze nu gaat doen. “Ik ga nu verpleegkunde doen op Saxion in Enschede.”