Op vrijdag middag 21 juni was het gezellig druk op de parkeerplaats van Deventrade BV, hét bedrijf voor sportkleding en -accessoires en al jaren, samen met Sport 2000 Buitink, partner van de Deventer Sportploeg. CambioKeuken zorgt voor (vers gemaakte) hapjes en een drankje en de bezoekers kunnen aan verschillende sporten meedoen, maar ook ervaren hoe het is om met een beperking door het leven te gaan. Sporten is voor iedereen fijn om te doen. Voor  sporters met een beperking of een chronische ziekte is dat niet altijd vanzelfsprekend. In Deventer vinden we dat ook zij mee moeten kunnen doen bij reguliere sportverenigingen. De afgelopen jaren hebben de Deventer Sportploeg en Iedereen Actief bewezen dat dat kan, maar dat het wel vraagt om hier en daar wat extra inspanningen.

De bezoekers maakte kennis met de verschillende sporters, deden mee aan de activiteiten en laten zich door Saxion-studenten met een blinddoek en blindenstok over een parcours leiden. Gert Jakobs vertelde over zijn ervaringen in de jaren tachtig toen hij als wielrenner actief was. Hij heeft meegedaan aan de ploegentijdrit in 1984. Tot zijn frustratie wilde het NOC/NSF daar niet de – net ontwikkelde – tijdritfietsen bekostigen, waardoor de ploeg ‘slechts’ vierde werd.

De netwerkmiddag is vanzelfsprekend bedoeld om bedrijven enthousiast te maken om Inclusief Sporten te ondersteunen. Fieke Payens van het bedrijf KonnecteD maakt bekende dat de organisatie de partnerschap met twee jaar verlengt. Frans Holleman, directeur Regio Noord-Oost & Midden van BPD (Bouwfond Property Development) besloot ter plekken om partner te worden.