Het voertuig was van de snelweg geraakt en tegen een pijler van de matrixborden gebotst. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, troffen zij vier slachtoffers aan.

Later op de dag werd bekend dat twee van de vier slachtoffers speelden bij de Apeldoornse voetbalvereniging Columbia. De vereniging is in schok en diepe rouw en heeft alle activiteiten en wedstrijden afgelast. Vanavond is het clubhuis open voor herdenking.

Waarnemend burgemeester Van Wingerden-Boers van Apeldoorn heeft vanochtend gereageerd in de media: ‘Ik ben geschrokken van dit tragische ongeval. Mijn gedachte gaan uit naar de nabestaanden en direct betrokkenen. Ik wens hun de kracht toe om dit verlies te verwerken.’

De politie laat weten dat het onderzoek naar de toedracht nog in volle gang is. Ook roept de politie getuigen die iets hebben gezien en zich nog niet hebben gemeld, op om dit alsnog te doen via 0900-8844.

Update: De politie meldt dat alle vier de sclachtoffers afkomstig zijn uit Apeldoorn. Het gaat om een man van 22 jaar oud, twee mannen van 23 jaar oud en een man van 25 jaar.