Gerie ten Brinke volgt directeur Arno Jansen op, die deze zomer met pensioen gaat. Ten Brinke heeft ruim twaalf jaar leidinggevende ervaring in het voortgezet onderwijs. Zij maakt sinds 2014 deel uit van de schoolleiding van het Ichthus College in Kampen.

Vincent Assink, voorzitter van de centrale directie van het Etty Hillesum Lyceum: ”Gerie is een enthousiasmerend onderwijskundig leider met een sterke focus op onderwijs dat leerlingen stimuleert het beste uit zichzelf te halen. Ze heeft een uitnodigende en verbindende stijl van leidinggeven. Met die kwaliteiten zal zij samen met de collega’s in de school voortvarend de hoge kwaliteit van Het Vlier verder gaan brengen.”

Start nieuwe schooljaar

Ten Brinke begint met haar werkzaamheden in de start van het nieuwe schooljaar. Zelf zegt Gerie over haar benoeming: “Als leerlingen ervaren dat ze serieus worden genomen en invloed hebben op hun eigen leren, nemen ze initiatieven en willen ze op allerlei terreinen het beste uit zichzelf halen. Voor docenten en onderwijs ondersteunende medewerkers is dat niet anders. Ik kijk er enorm naar uit samen met mijn nieuwe collega’s verder te bouwen aan de goede reputatie en kwaliteit van Het Vlier. Het is een school vol professionals, waar leerlingen op een volwassen manier worden benaderd. Het Vlier is ook een school die voor hoge resultaten en een diploma gaat, en aandacht heeft voor een goede aansluiting met het vervolgonderwijs. Elke leerling op Het Vlier wordt uitgedaagd om zichzelf te laten zien en persoonlijke kwaliteiten te ontwikkelen.”