Gerard is samen met zijn familie al 44 jaar trotse eigenaar van café de Alm en ongeveer 30 jaar van café / terras de Tobbe en het Welle terras. Sinds 1976 is Gerard actief binnen de Koninklijke Horeca Nederland (KHN). 

Sinds 1976 is Gerard de trotse organisator van Muziek totaal in de Deventer binnenstad. Ooit begonnen als het Deventer blues festival (3daagse festival, 2x per jaar). 

Gerard heeft zich altijd ingezet voor een veilige en leefbare binnenstad. Hij wordt gezien als een fijne sparringpartner in overleggen met een heldere en objectieve blik vanuit de stad. Hij is een echte aanjager! 

Gerard heeft namens KHN afdeling Deventer in 2011 met politie, gemeente en OM het protocol collectieve horecaontzegging ingevoerd. Dat protocol heeft bijgedragen aan een veilig en prettig uitgaansklimaat. Inmiddels zijn alle nachthoreca-zaken aangesloten en is het ontheffingenprotocol niet meer weg te denken uit de Deventer horeca. 

De Veiligheidsprijs reikt de gemeente jaarlijks uit aan een persoon of organisatie die uitzonderlijk bijdraagt aan de veiligheid in Deventer.