Door de maatregelen van de overheid worden ouderen toch al met minder bezoek en persoonlijk contact geconfronteerd. De vrijwilligers van Vier het Leven Deventer doen nu hun best om telefonisch met ouderen in contact te blijven. Belangstelling tonen, een praatje te maken en met de ouderen vooruit kijken naar wanneer de uitjes weer doorgaan. Ook wordt gewezen op het – zo mogelijk – digitaal volgen van culturele uitingen. 

Veel ouderen zijn blij met de aandacht en het contact. Enkele reacties: ‘Af en toe een telefoontje stel ik erg op prijs’, ‘Dank voor jullie zorgen in deze bizarre tijd’, ‘Mijn nieuwe buren kwamen laatst met een pannetje soep’, ‘Nu mijn hulp niet meer komt doe ik het een beetje zelf’, ‘Ik ga alleen de deur uit als het echt nodig is’ en ‘Het vooruitzicht op straks weer wel uitjes houdt me op de been’.  

Wat is Vier het Leven 
Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ organiseert Stichting Vier het Leven culturele uitjes met begeleiding voor ouderen die dit niet meer zelfstandig kunnen ondernemen. Deelnemende ouderen worden door vrijwilligers persoonlijk thuis opgehaald en weer thuis gebracht. Samen genieten ze van een voorstelling en consumpties, waarmee het arrangement een compleet verzorgd en ontspannen uitje is. Vier het Leven stelt het programma samen uit het reguliere aanbod van de theaters en aanbod van Museum Plus Bus. Op deze manier maken ouderen zelf de keus naar welke voorstelling zij willen gaan.

 
Informatie ontvangt u via de website www.4hetleven.nl of het landelijk telefoonnummer van Vier het Leven 035–5245156 of info@4hetleven.nl