“We leven in tijden van grote verschillen, het eigen gelijk, de een tegen de ander. Tegelijk is er ook saamhorigheid en zijn er verbindende initiatieven van onder uit, wereldwijd. Digitaal of op straat, stil of luidkeels, rond grote thema’s of kleinere, lokale projecten. En dat willen we in de kijker zetten met het thema ‘samen’. We vieren het samen-leven, samen-hangen, samen-zijn, samen-voegen, samen-stellen, samen-zitten, samen-werken, samen-lezen en samen-schrijven. Want samen kunnen we veel. Vanuit de eigenheid en het anders zijn van ieder individu.” 

Voel jij je geinspireerd door het thema ‘samen’? En ben je ouder dan 14 jaar en woon je in de gemeente Deventer of binnen een straal van 20 kilometer hiervan? Doe dan mee en stuur vóór 9 januari 2021 je gedicht in! Dat kan via www.bibliotheekdeventer.nl/dichtwedstrijd. 

De voorwaarden

  • Er mag per persoon maximaal één gedicht in worden gezonden.
  • Het ingezonden gedicht mag niet eerder digitaal of schriftelijk gepubliceerd zijn geweest. 
  • Het gedicht moet aansluiten bij het thema “Samen”.
  • De maximale lengte van het gedicht is 30 regels.
  • Deelnemen kan wanneer je woonachtig bent in de gemeente Deventer of binnen een straal van 20 kilometer hiervan en ouder bent dan 14 jaar.  nzendingen
  • kunnen worden ingestuurd tot en met uiterlijk 8 januari 2021. 

Winnen 

De jury nomineert in totaal 8 gedichten. Genomineerden wordt gevraagd hun gedicht voor te dragen tijdens de dichtersavond op donderdag 28 januari 2021 in theater MIMIK. Aansluitend worden de winnaars bekend gemaakt. De 1e prijs is € 100,- en wordt aangeboden door de Bibliotheek Deventer.
De 2e en 3e prijs worden beschikbaar gesteld door Boekhandel Praamstra en De Inktpot. De winnende gedichten worden geplaatst op de websites en Facebookpagina’s van de Bibliotheek Deventer en MIMIK.