Iemand uit de stad stelde voor om in de Lebuinuskerk een gedenkplek te realiseren, zolang de coronacrisis duurt. Daar biedt de kerk graag ruimte aan. Vanaf 1 juni kan iedereen voor iemand die tijdens de coronacrisis is overleden een kleine gedenkplek maken. Het kan dus ook voor iemand zijn die al in maart is overleden. De gedenkplekken zijn in de Magistraatskapel. Daar staan bloemen, een mand met waxinelichtjes, lucifers en ontsmettingsmiddel. 

Er zijn een paar spelregels: u mag gedurende drie weken een foto plaatsen, een rouwkaart en/of een A4-tje met een levensschets, of een kaartje met alleen de naam van de overledene, en een waxinelichtje. Het vriendelijke verzoek is om drie weken na plaatsing het plekje weer vrij te maken, om zo plaats te maken voor anderen.  

Van maandag t/m zaterdag kunt u tussen 11-13 uur een plekje inrichten; u wordt dan ontvangen en wegwijs gemaakt. De Lebuinuskerk is vanaf 2 juni overigens weer open van 11-16 uur, alles met inachtneming van de regels van het RIVM.