Vluchtelingen willen heel vaak graag inburgeren, nieuwe mensen ontmoeten en deelnemen aan de samenleving. Maar voor hen is dit niet zo vanzelfsprekend.  Stichting Present organiseert daarom opnieuw een Meet & Eat avond, in samenwerking met het COA-AZC Schalkhaar. Deze staat gepland op vrijdagavond 17 mei. 

Tijdens een Meet & Eat avond ontvang je als gastgezin twee (of meer) vluchtelingen aan tafel en ga je samen eten. Samen eten is zo’n mooie manier om elkaar te ontmoeten, culturen te proeven, wat Nederlandse taal te leren en te integreren. De vorige Meet & Eat was in november 2018. Een paar reacties van gastgezinnen: 

“Een ervaring rijker en nieuwe nabije buren ontmoet: het is een welbestede avond geweest.” “We hebben veel begrip gekregen voor hun situatie, maar ook gezellige, hartverwarmende mensen ontmoet. Bovendien zijn we bij hen thuis uitgenodigd voor een Syrische maaltijd, waar we graag op in gaan!” 

Vind je het leuk om zo iets voor vluchtelingen te betekenen? Dan zijn we op zoek naar jou! Aanmelden als gastgezin kan via https://stichtingpresent.nl/deventer/gastgezin/. Je kunt zelf aangeven voor hoeveel mensen er plaats is aan tafel. Informatie over tijdstippen en waar je je gasten kunt ophalen, staat op deze website. Wacht niet te lang, meld je aan vóó8 mei!