Leerlingen interviewden elkaar, nadat zij een gastles hadden gekregen. Onderstaande verslagjes zijn geschreven door leerlingen (groep 7 en 8) van basisschool De Flint.

Stiekem advocaat worden voor het hoge loon?

Vandaag is Delilah Hendriks, van basisschool de Flint, geïnterviewd door Roxanna van der Kaaij. Dit hadden ze als opdracht van IMC Basis, want er kwam een gastdocent in de klas die iets kwam vertellen over journalistiek. Uit het interview is gekomen dat Delilah graag advocaat wil worden. Dit wil ze worden, omdat ze het  leuk vindt om een beetje mee te beslissen en mensen te overhoren. Dat doe je soms ook als je advocaat bent. Ook vindt ze het leuk om dingen op te sporen of om mensen de waarheid te laten spreken. Stiekem vindt ze het hoge loon ook wel een beetje leuk.

Dit artikel is geschreven door Delilah Hendriks en Roxanna van der Kaaij uit groep 8.

Thiana’s toekomst droom

Thiana is een meisje uit groep zeven. Ze heeft autisme. Thiana is tien jaar en woont in Deventer en  zit op basisschool De Flint. Thiana wil al sinds haar vijfde schrijfster worden. Het liefst wil ze kinderboeken schrijven. Het maakt haar niets uit of ze beroemd wordt of niet. En ze wil ook bij een kinderopvang werken, want ze kan heel goed met kleine kinderen omgaan en vindt het leuk om met ze te spelen.

Dunya’s toekomst droom

Dunya is een meisje uit groep zeven. Dunya (10) woont in Deventer. Ze wil rijk worden. Een kwart/helft van haar geld wil ze aan arme gezinnen geven. En ze wil ook geld aan het milieu verspillen. En ze wil dat iedereen gelukkig is. Want Dunya wil niet dat er ruzie is tussen twee landen. En dan doen ze aardig tegen elkaar. Dunya kan goed tekenen. Niet iedereen weet wat zijn/haar talent is. Daar voor heeft Dunya iets verzonnen: ’Wat je vaak doet of leuk vind is je talent’. Ze zegt ook: ’Just do it’.