GA Eagles

Joey Suk is voor vanavond nog een twijfelgeval. De middenvelder raakte afgelopen dinsdag in duel met Jong PSV geblesseerd aan zijn enkel, waardoor het meespelen van Suk vanavond onwaarschijnlijk is. De verwachting is dat Beltrame vanavond zijn plek overneemt op het middenveld naast Overgoor. Hierdoor komt de rechtsbuiten positie vrij voor Givan Werkhoven. De spits al vanavond waarschijnlijk als aanspeelpunt aan de rechterflank fungeren. Dat Go Ahead Eagles krap zit in buitenspelers is duidelijk. Het bestuur heeft al laten doorschemeren dat er in de winterstop gekeken zal worden naar een buitenspeler zodat de ploeg zonder problemen 4-3-3 kan gaan spelen.

FC Eindhoven

De Eindhovenaren kunnen na een aantal uitzonderlijk goede seizoen gerekend worden als subtopper. Maar met een 12e plaats staat FC Eindhoven net als Go Ahead Eagles in de grijze middenmoot dit seizoen. De ploeg van Wilfred van Leeuwen kent weinig bekende namen. Toch heeft FC Eindhoven een uitzonderlijk goede spits in de selectie. De 27-jarige Mart Lieder is op dit moment de topscorer van de Jupiler League. Lieder kwam in 2016 over van FC Aarau en maakt een behoorlijke indruk in de, met alle respect, matige selectie van de Eindhovenaren.

Zaak voor de verdediging van Go Ahead Eagles om Mart Lieder uit zijn spel te houden. Van de 24 competitiegoals die de Brabanders dit seizoen scoorden, nam de spits er liefst 15 voor zijn rekening.

FC Eindhoven – Go Ahead Eagles

Dat FC Eindhoven en Go Ahead Eagles elkaar niet veel ontlopen tijdens onderlinge ontmoetingen in Eindhoven, bewijzen de statistieken. Van de laatste zes edities eindigden er vier in een gelijkspel. Zo ook de laatste in het seizoen 2015/2016 (0-0). Daarnaast won FC Eindhoven de editie van het seizoen 2011/2012 (1-0) en Go Ahead Eagles die van een seizoen later (1-4)

Uitsupporters

Dat de slechte resultaten van dit seizoen ook invloed hebben op de supportersaantallen blijkt deze week maar weer. Afgelopen dinsdag zaten hoogstens 5000 supporters op de tribune in de Adelaarshorst. Vanavond volgen 25 supporters hun ploeg naar Eindhoven.

Deventer RTV

De wedstrijd is vanavond natuurlijk live te volgen via Deventer radio! Erik van Luttikhuizen en consorten zullen de wedstrijd verslaan vanuit het Jan Louwers Stadion. Dit alles is te volgen via 107.3 FM of via de deze link!

 

Milan Keskin