Trainer Leon Vlemmings moet het vanavond doen zonder de geblesseerden Shadrach Eghan (kuitverrekking), Xandro Schenk (enkelverzwikking), Lum Rexhepi (niet wedstrijdfit) en Stefano Beltrame (hamstring).  Dit betekend dat “Kowet” met een flink uitgedunde selectie afreist naar Velsen-Zuid. Daarentegen zal Leon de Kogel voor het eerst in zeven weken weer aan de aftrap staan. De spits kampte met een langdurige nasleep van een blessure en is nu fit genoeg bevonden om te starten. Dit gaat ten koste van Deventenaar Givan Werkhoven.

Bij Telstar zal Mohamed Hamdaoui waarschijnlijk starten. De flamboyante middenvelder speelde twee jaar terug nog in het rood-geel, maar kwam door een ernstige blessure niet verder als een handje vol wedstrijden. De selectie van Telstar kent verder weinig bekende namen. Alleen Melvin Platje zal menig voetballiefhebber nog herkennen als supersub bij FC Volendam en NEC.

Voor Orhan Dzepar van Go Ahead Eagles zal deze wedstrijd een bijzondere zijn. De middenvelder komt voort uit de eigen opleiding van Go Ahead maar werd afgelopen seizoen uitgeleend aan de Witte Leeuwen. Ook Sam Hendriks zal uitkijken naar vanavond. De spits krijgt vanavond de Bronzen Stier uit handen van supporter Twan Bolink.

De ploeg van Leon Vlemmings zal worden gesteund door 123 meereizende supporters. Zij zullen plaats nemen in een goed gevuld Rabobank IJmond stadion.  Telstar is deze week een campagne gestart om “die tent” vol te krijgen. Verschillende BN’ers riepen supporters van Telstar op om kaarten te kopen voor het topduel van vanavond. Meerdere vakken zijn al uitverkocht.

De wedstrijd is vanavond live te volgen via Deventer Radio. Erik van Luttikhuizen en consorten zullen vanavond live verslag doen van Telstar – Go Ahead Eagles om 20.00 uur op 107.3 FM!