De ruim 7000 toeschouwers zaten nog niet eens allemaal, toen Hendriks de bal achter doelman Verrips had geschoten. Een harde schuiver van de spits was de aanzet tot de eerste overwinning sinds Oktober 2017. Behoudens de eerste twintig minuten had GA Eagles weinig te duchten van de bezoekers.

Moet wel vermeld worden dat Okita en Nys kansen verprutsten die normaal gesproken goed zouden zijn voor twee doelpunten. Het zat GA Eagles daarin vandaag erg mee. Met een meer verdedigend ingesteld middenveld werd er in het eerste bedrijf nog wel eens wat weggegeven. Maar dat had vaak te maken met de ruimtes die op de backposities ontstond.

Dat GA Eagles vanavond ging winnen was twintig seconden voor rust duidelijk. Na een ingreep van debutant Dekker en een pass van Overgoor, schoot Hendriks zijn tweede van de avond binnen.

Vervolgens startte de thuisploeg fris aan de tweede helft. Hendriks schoof in vrijstaande positie net voorlangs en even later schoot de spits een bal hoog over. Beter nieuws was de verdedigende organisatie van de thuisploeg. MVV creëerde nauwelijks iets waardoor de wedstrijd richting het einde kabbelde. Twintig minuten voor tijd veerde het publiek weer op. De Italiaanse baltovenaar Beltrame wist een schot van Overgoor achter zijn standbeen te beroeren waardoor Verrips kansloos bleef.

Er volgde een knuffel met Carla waarna de Italiaan, samen met zijn ploeggenoten moest toezien dat Stevens zijn eerste opvallende fout van het seizoen maakte. Een schot van Oktia glipte door zijn handen waardoor 3-1 de eindstand werd.

Interviews

Thijs Dekker

Sjoerd Overgoor