Speelgoed is van alle tijden en van alle generaties. Of je nu foto’s met speelgoed hebt uit de jaren rond 1935, 1960, 1975 of 2000… Speelgoedmuseum Deventer ontvangt ze graag. De meest fraaie foto’s of die met een bijzonder verhaal krijgen een plekje in de pop-up tentoonstelling ‘Speelgoed voor jong en oud’. Naast het tonen van veel speelgoed en jeugdherinneringen op de begane grond, is in de kelder van De Waag een vooruitblik te zien van het nieuwe speelgoedmuseum dat in de zomer van 2021 zal heropenen. Hier is ook een expositie van de nieuwste aanwinsten uit de bijzondere speelgoedverzameling Ruyssenaers-Schenk uit Haarlem. 

Op de eerste verdieping van De Waag zijn topstukken uit de Deventer collectie te zien met beroemde 17de-eeuwse meesters als Gerard ter Borch II, Bartholomeus, Breenbergh en Hendrick ter Brugghen.

Stuur uw inzending naar info@deventerverhaal.nl met uw naam, leeftijd van toen én nu en voorzie de inzending van een korte beschrijving met welk speelgoed u op de foto speelde. Heeft u het speelgoed op de foto van vroeger bewaard? Maak dan een nieuwe foto met het speelgoed van vroeger. 

Alle inzenders krijgen, naast een plekje in het museum, twee gratis entreekaarten voor de expositie die vanaf dinsdag 10 november 2020 bezocht kan worden.