Iniatiefnemers van de Food Challenge 2021 zijn SVO vakopleiding Food en LekkerBoer. Leerlingen van deelnemende scholen ontwerpen met een team van tien klasgenoeten een poké bowl met producten van de boerderij/tuinderij uit de buur. De poké bowl heeft een bepaalde voedingswaarde en levert daarmee voldoende eiwitten en energie voor de bootcamp die de leerlingen ook zelf ontwerpen. Ze brengen dit in praktijk tijdens de Foodcamp op een boerderij of tuinderij in de buurt.

Initiatiefnemers van de Food Challenge 2021 zijn SVO vakopleiding Food en LekkerBoer. Leerlingen van deelnemende scholen ontwerpen met een team van tien klasgenoten een poké bowl met producten van de boerderij/tuinderij uit de buurt. De poké bowl heeft een bepaalde voedingswaarde en levert daarmee voldoende eiwitten en energie voor de bootcamp die de leerlingen ook zelf ontwerpen. Ze brengen dit in praktijk tijdens de Foodcamp op een boerderij of tuinderij in de buurt. 

Elk team maakt een vlog waarin de leerlingen hun challenge in beeld brengen en de keuze voor hun zelf ontworpen poké bowl en bootcamp toelichten. De vier teams met de beste poké bowl gaan naar de finale. Daarin worden ze beoordeeld door een deskundige jury, waar ook een speler van Go Ahead Eagles deel van uit maakt. Het team met de beste poké bowl krijgt de mogelijkheid om, indien de omstandigheden het weer toelaten, een wedstrijd van Go Ahead Eagles te bezoeken in De Adelaarhorst.

Scholen kunnen zich nog tot 22 februari 2021 aanmelden via www.foodchallengevoorscholen.nl  , waar bovendien ook nadere informatie over de Food Challenge 2021 te vinden is.