Het plan is om het podium voor iedereen beschikbaar te stellen. “Dat leekt mij wel zo sympathiek om te doen in deze tijd. Er is een grote ruimte die de hele dag gebruikt kan worden. Iedereen die een mooie productie heeft is welkom,” vertelt Fonz. Aan subsidie heeft hij niet gedacht. “Wij zijn helemaal niet gewend om alles met subsidie te doen. Ik zie een mogelijkheid en denk: dit is prachtig om te doen. Daar beginnen we gewoon mee. We krijgen van alle kanten al hulp, dus ik denk dat we het wel gaan redden zonder subsidie.”

Ook het Burgerweeshuis heeft interesse in het pand, maar dat is volgens Fonz geen probleem. “Zoals ik al zei; het podium is beschikbaar voor iedereen.”

Aannemelijk

Hoe aannemelijk het plan is vindt Fonz moeilijk te zeggen. “Iedereen is wel heel erg enthousiast, maar we zijn nog lang niet zover. De vergunning is er nog niet en er is ook nog geen meerderheidspartij die interesse heeft.”

Contact met de gemeente

Contact met de gemeente is er al wel geweest. “Ik heb twee opties: het wordt het pand aan de Sint Olafstraat of er komt een grote festivaltent op het evenemententerrein in Deventer. Beide opties heb ik intern besproken met de gemeente. Gisteren heb ik een gesprek gehad met wethouder Thomas Walder en die was enthousiast, maar die gaat er in principe niet over want het is een vergunningskwestie.”

Fonz hoopt in september te kunnen gaan nadenken over optredens. “Dan wil ik met iedereen om de tafel gaan zitten en kijken welke culturele organisaties een leuk idee hebben.”