De organisatie heeft een alternatief bedacht in de vorm van een film. Deze film wordt via het kanaal van de kerk www.kerkdienstgemist.nl uitgezonden op 24 december. Het tijdstip wordt nog nader bepaald. Hou hiervoor de Facebookpagina`s in de gaten. 

Geert van Schooten heeft de rol van regisseur op zich genomen en de scenes werden op bekende plekken in Bathmen én met bekende Battumers opgenomen. 

De vrijwilligers van de Stichting Bathmen Promotie zorgen dat de spelers en figuranten op tijd op de juiste plek in Bathmen aanwezig zijn én ook nog allemaal coronaproof op 1,5 meter afstand en in kleine groepjes.  

 Diverse ondernemers uit Bathmen hebben meegewerkt aan dit project. Het is een hele organisatie! Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een ‘gewone’ herdertjestocht organiseren voor kinderen, ouders en grootouders wandelend door het verlichte Bathmen. 

De organisatie hoopt dat met deze alternatieve herdertjestocht toch genoten kan worden van sfeervolle beelden in ons mooie Bathmen. Want, in Battum is (bijna) altijd wat te doen!