Mektoub, My Love: Canto Uno – Abdellatif Kechiche (première) 

met: Hafsia Herzi, Shaïn Bourmedine, Ophélie Bau e.a., FR, 2017, 175 min., Frans gesproken. 

Het is 1994. Amin hoopt als scenarioschrijver een bestaan op te kunnen bouwen in Parijs. In de zomer keert hij terug naar het zuiden van Frankrijk om vakantie te vieren. In het gezelschap van zijn neef Tony en beste vriendin Ophélie slijten ze de dagen in het Tunesische restaurant van de familie, de kroegen in de buurt en op het strand. Vakantieliefdes, drank en hormonen stuwen de dagen voort. Amin is gefascineerd door de verliefdheid en het bedrog van zijn vrienden en observeert de passie van een zomer waarin hij zijn eigen bestemming nog niet vindt. Zijn zoektocht is echter begonnen…   

 

The Happy Prince – Rupert Everett (première) 

met: Emily Watson, Colin Firth, Rupert Everett e.a., BE/DE/GB/IT, 2018, 105 min., Engels gesproken. 

Ooit was de flamboyante Oscar Wilde een van de meest geliefde auteurs van Engeland, maar nadat zijn openlijke homoseksualiteit hem in het gevang brengt belandt hij op een zijspoor. Nadat hij is vrijgelaten probeert hij nog halfhartig zijn oude leventje bij zijn vernederde vrouw op te pakken. Als zij hem de deur wijst vlucht hij naar Parijs. Straatarm en ziek brengt hij daar zijn dagen door met Lord Alfred “Bosie” Douglas, zijn minnaar en de reden van zijn gevangenschap. Zijn bourgondische leefstijl heeft zijn lichaam zwak achtergelaten, maar hij is nog altijd scherp van geest. In het laatste hoofdstuk van zijn leven wordt hij geteisterd door verlangens en geconfronteerd met de vergankelijkheid van lusten, maar wordt de waarde van echte liefde ook eindelijk ontmaskerd. This film is a deeply felt, tremendously acted tribute to courage. (The Guardian****) 

 

The Third Murder – Hirokazu Kore-eda (alleen deze week) 

met: Masaharu Fukuyama, Kôji Yakusho, Suzu Hirose e.a., JP, 2017, 124 min., Japans gesproken. 

Wat gebeurt er wanneer een advocaat zich afvraagt waar zijn verantwoordelijkheid ligt en besluit dieper te graven dan gewenst? Hoe betrouwbaar zijn de getuigen in een zaak? En doet de waarheid er eigenlijk toe? Advocaat Shigemori neemt de verdediging van moordverdachte Misumi op zich. Aangezien Misumi bekend heeft en al eerder voor moord veroordeeld werd, wacht hem de doodstraf. Shigemori kan niet veel voor hem doen. Maar dan doen de getuigenissen van de familie van het slachtoffer en die van Misumi hem twijfelen aan de eerdere bekentenis van zijn cliënt. The Third Murder won zes Awards bij de belangrijkste Japanse Academy Prizes, waaronder die voor Beste Film en Beste Regie. “Spannende filosofische exercitie van zeer hoog niveau.” (NRC Handelsblad****) 

 

The Place – Paolo Genovese (2e week) 

met: Valerio Mastandrea, Alba Rohrwacher e.a. It, 2018, 105 min. Italiaans gesproken. 

Een mysterieuze man zit dag in dag uit aan een tafeltje in de bar The Place. Hier ontvangt hij zijn ‘klanten’, die hem vragen hun soms onmogelijke wensen te realiseren. Een mooier uiterlijk, een kind genezen, weer kunnen zien…. De man ontvangt de meest uiteenlopende verzoeken. In ruil voor zijn hulp vraagt hij ze iets voor hem terug te doen. Wanhopig in hun zoektocht naar geluk zijn zij soms bereid een hoge (morele) prijs te betalen. Hoeveel hebben ze er voor over om hun wensen uit te laten komen? “Prikkelend psychologisch drama. (VPRO Cinema ****) 

 

The Mercy – James Marsh (3e week) 

met: Colin Firth, Rachel Weisz e.a., GB, 2017, 102 min., Engels gesproken. 

Op zoek naar erkenning en geld om zijn noodlijdende bedrijf te redden, besluit de Engelse amateurzeiler Donald Crowhurst om mee te doen aan een non-stop solo zeilrace om de wereld. Al snel blijkt dat hij het avontuur heeft onderschat. Zijn boot is niet zeewaardig en hij heeft te weinig ervaring. In een wanhopige poging om gezichtsverlies en een faillissement te voorkomen, neemt hij een besluit met verstrekkende gevolgen. Oscarwinnaar James Marsh (The Theory of Everything) maakte van dit onwaarschijnlijke waargebeurde verhaal een liefdevol portret van een man die zich laat leiden door zijn dromen. “Averij op volle zee is de oervorm van het survival-genre. The Mercy laat zien dat er nog steeds leven in het genre zit.” (NRC****) 

 

On Chesil Beach – Dominic Cooke (4e week)  

met: Saoirse Ronan, Billy Howle, Emily Watson e.a. GB, 2018, 105 min., Engels gesproken. 

Tijdens hun huwelijksreis droomt het jonge stel Florence en Edward van hun toekomst samen. Ze beseffen echter niet dat de beslissingen die ze die zomer nemen invloed zullen hebben op de rest van hun leven. De verzwegen misverstanden en angsten van die avond zullen hun levens voor altijd veranderen.  Auteur Ian McEwan schreef zelf het scenario voor de verfilming van zijn bestseller. “Prachtig gedoseerd verhaal over liefde, seks en de angst voor het onbekende” (VPRO Cinema ****) 

 

The Bookshop – Isabel Coixet (7e week) 

met: Emily Mortimer, Bill Nighy e.a. GB/Sp, 2017, 110 min., Engels gesproken. 

In de verfilming van Penelope Fitzgerald’s De Boekhandel besluit weduwe Florence Green haar leven weer op te pakken door een boekwinkel te openen. Ze is een krachtige vrouw die haar dromen najaagt, maar eind jaren vijftig in het Britse kustplaatsje doet haar winkel meer stof opwaaien dan verwacht. Deze film won 3 Goya’s. “In The Bookshop brengt Isabel Coixet een ode aan het lezen.” (Het Parool) 

 

 

Specials 

Zondag 22 juli 16:15 

Klassieker | 2001: A Space Odyssey (50th Anniversary) – Stanley Kubrick 

met: Douglas Rain, Keir Dullea e.a. GB/US, 1968, 149 min., Engels gesproken. 

2001: A Space Odyssey wordt gezien als een van de beste films van de 20ste eeuw. Een ruimteschip is op een expeditie naar Jupiter, waar men leven verwacht te vinden. De besturing is in handen van een super-computer die zelfstandig kan spreken, denken en handelen. De tweekoppige bemanning van het schip besluit de computer wat betreft zijn zelfbekwaamheid uit te schakelen.  

 

Vijdag 20 juli 14:30 

Arts in Cinema | Van Gogh: Of Wheat Fields and Clouded Skies – Matteo Moneta 

It, 2018, 85 min., Engels gesproken. 

Onderdeel van de serie kunstfilms ‘Arts in Cinema’. Een nieuwe kijk op Van Gogh, door het erfgoed van de grootste private verzamelaar van kunstwerken van de Nederlandse schilder: Helene Kröller-Müller (1869-1939) die in de vroege 20ste eeuw bijna 300 werken van Van Gogh verkreeg. De film toont ons ook de artistieke schatten en de zeldzaam naturalistische en architecturale schoonheid van het museum zelf.  

 

Jeugdfilms 

Rita & Krokodil 2 – Siri Melchior 

met: Lux Parser, DK, 2017, 45 min., Nederlands gesproken, vanaf 2 jaar. 

Negen tot de verbeelding sprekende verhaaltjes over de vierjarige, fantasievolle Rita, en haar vriendje, Krokodil. Krokodil woont in de badkuip, maar zeer waarschijnlijk bestaat hij enkel in de fantasie van Rita, een vrolijke, eigenwijze, vastberaden kleuter. Gebaseerd op de gelijknamige Deense prentenboeken. Speciaal voor onze kleine bezoekers zetten we het geluid zachter en doen we het licht niet helemaal uit. “Kleurrijke animatie is opnieuw een vrolijke traktatie.” (de Volkskrant ****) 

 

Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer – Amalie Nesbæk Fick 

DK, 2018, 79 min., Nederlands gesproken, vanaf 6 jaar. 

In Solby, een vredig havenstadje, is het leven goed voor Mitcho en Sebastiaan. Tot de dag dat ze een fles in de zee vinden met daarin een mysterieuze boodschap. De fles is gestuurd door de burgemeester die al een jaar vermist wordt. Ze besluiten hem te gaan zoeken en komen zo al snel terecht in een bijzonder avontuur vol zeemonsters, rare piraten en… een mega grote peer! “Onderscheidt zich door liefdevolle aandacht voor alle rollen.” (de Volkskrant ****).  

 

Casper en Emma Maken Theater –  Arne Lindtner Naess 

NO, 2018, 81 min., Nederlands gesproken, vanaf 4 jaar.  

De tijd voor het inzamelen van geld is aangebroken! De klas van Casper en Emma gaan een toneelstuk maken. Natuurlijk krijgen Mevrouw Konijn, Welpje een bijzondere rol in het stuk. Lukt het om genoeg geld in te zamelen 

voor het weeshuis in India? Een vrolijk en spannend avontuur van de beste vriendjes!  

 

Verwacht 

vanaf 26/7 La Ch’tite Famille | vanaf 2/8 L’Atelier | vanaf 9/8 Whitney, Grace Jones: Bloodlight and Bami, Den Skyldige (The Guilty) | vanaf 16/8 Plaire, Aimer et Courir Vite 

Film op de Brink 23/8: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, 24/8: C’est la Vie!,  25/8: Bankier van het Verzet  

 

Programma 

  do 19  vr 20  za 21  zo 22  ma 23  di 24  wo 25 
Mektoub, My Love: Canto Uno  17:15  19:30    20:00    20:00   
The Happy Prince  20:30  21:30  21:30  20:30  20:30  14:30  20:30 
The Third Murder  20:00    21:15    20:00  14:00  20:00 
The Place  17:45  19:00  19:30  16:45  17:15  20:30   
The Mercy    16:45  19:00      17:15  17:15 
On Chesil Beach    16:30      17:45    17:45 
The Bookshop    14:00        17:45   
2001: A Space Odyssey (50th Anniversary)        16:15       
Van Gogh: Of Wheat Fields and Clouded Skies    14:30           
Rita & Krokodil 2              15:45 
Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer              14:00 
Casper en Emma Maken Theater              14:30 

 

Het filmprogramma iedere week per e-mail ontvangen? Meld je dan via onze website aan voor de nieuwbrief (in het menu aan de rechterzijde). Kaarten kopen en reserveren kan via www.filmhuisdekeizer.nl. Of tijdens kassa- openingstijden. Telefonisch reserveren kan op werkdagen tussen 11.00 en 13.00 uur. 

 

Reserveren: 0570-600515 | Kantoor: 0570-618822 | Keizerstraat 78, 7411 HH Deventer info@filmhuisdekeizer.nl | www.filmhuisdekeizer.nl 

 

Openingstijden: ma – vr 11:00-22:30 | za 18:15-22:30 | zo 9:45-12.00 & 15:30-18:15 & 19:15-22:30