Een ritje langs de IJssel, een kopje koffie op de Brink of door de straat waar je vroeger woonde. Het kan allemaal dankzij FAJ Deventer, een initiatief dat uit Denemarken is overgewaaid en door de Fietsersbond in Nederland in meer dan twintig steden wordt ondersteund. Jaarlijks vinden inmiddels meer dan tweeduizend ritten plaats met deze riksja’s. 

Vrijwilligers rijden namens Fietsen Alle Jaren nu ook in Deventer mensen rond die dit niet meer zelfstandig kunnen. Doel is mensen een mooie dag bezorgen en contact tussen generaties bevorderen. Ouderen zelf of verzorgingshuizen kunnen een FAJ-rit via internet boeken. 

De riksja’s zijn mogelijk gemaakt dankzij Rotary Deventer Noord en Bosch-Nefit. Het onderhoud wordt verzorgd door fietshandel Riesewijk. Ook de gemeente Deventer en wooncentrum Ludgerus steunen het initiatief.   

Fietsen Alle Jaren heeft dankzij de inzet van deze partijen twee comfortabele, elektrisch ondersteunde riksja’s voor Deventer beschikbaar. Ook is er een poule van vrijwilligers die per fietstocht twee gasten kunnen meenemen. De nieuwe riksja’s worden vrijdag 25 oktober feestelijk in gebruik genomen. De eerste rit wordt verzorgd voor de oudste inwoner van Ludgerus en wethouder Rob de Geest (welzijn, zorg, integratie).