Met haar ruime ervaring en kennis op het gebied van, vaak ingewikkelde, politieke dossiers zoals milieu, dierenwelzijn, diergezondheid, maatschappij, fosfaatrechten, mest, enz. en haar grote netwerk in de landelijke en regionale politiek, bij bestuurlijke en agrarische organisaties en bij maatschappelijke organisaties ziet BBB een enorme toegevoegde waarde voor een prominente rol van Femke bij het realiseren van onze politieke ambities. 

“Femke is een grote aanwinst voor BBB bij het realiseren van ons doel: meerdere zetels in de Tweede Kamer na 17 maart 2021, of eerder indien nodig”, zegt voorzitter Caroline van der Plas van BoerBurgerBeweging. Femke en Caroline zullen samen met het bestuur in de komende periode de campagne van BBB verder vormgeven. “We zijn volop bezig met verdere versterking en zullen binnenkort meer kopstukken toevoegen aan ons bestuur.” 

BoerBurgerBeweging heeft  tevens de sollicitatieprocedure opengesteld voor de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. “Wij hebben een aantal kandidaten op het oog, die wij gaan vragen om te solliciteren, maar weten zeker dat er meer goede potentiële kandidaten zijn. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een open sollicitatieprocedure te starten. Op het stemformulier zullen sterke kandidaten komen te staan, die het gedachtengoed van BoerBurgerBeweging op een opvallende en effectieve manier zullen uitdragen en tot uitvoering zullen brengen”, zegt Van der Plas. Kandidaten hoeven niet per se boer, tuinder of visser te zijn. “Wij zoeken nadrukkelijk ook burgers, die onze BoerBurgerBeweging samen met ons verder willen uitbouwen.” 

De samenstelling van de uiteindelijke BBB-Kieslijst en de ranking van de kandidaten worden door het bestuur ter beoordeling en goedkeuring voorgelegd tijdens de Algemene Ledenvergadering, die zal worden belegd na vaststelling van de voorlopige Kieslijst.