Liever had het feestcafé een ander bericht gekregen, maar het kwam niet als een donderslag bij heldere hemel. “Het was natuurlijk een hele grote domper, maar gezien de ontwikkelingen in de wereld en in Nederland hadden we dit wel zien aankomen.” aldus Martijn Gerretsen, eigenaar van feestcafé De Tijd.

Concept omgooien

Het is op dit moment nog geen optie om corona-proof te feesten in De Tijd. “Het is geen statisch bedrijf, het is een heel dynamisch bedrijf waar mensen graag willen dansen en door elkaar heen willen lopen. Dus je moet het concept al echt aanpassen. En daarnaast moeten we toch gaan investeren omdat we daar natuurlijk totaal niet op ingericht zijn.”, aldus Martijn Gerretsen. Op de vraag of er nog andere vormen zijn om corona-proof te feesten, door bijvoorbeeld een grote ruimte te creëren, is hij duidelijk: “Wij beschikken niet over een dergelijke ruimte. Je zou het natuurlijk elders kunnen zoeken. Maar dan hou je niet het concept De Tijd in ere zoals vele jongelui het kennen in Deventer.”

Gezondheid voorop

Gezondheid staat uiteraard nog voorop bij het feestcafé. Maar de branche mag niet vergeten worden, volgens Gerretsen. “Op een gegeven moment staat gezondheid natuurlijk nog steeds voorop. Al vind ik wel dat wij als branche zijnde onze stem moeten laten horen om niet vergeten te worden. Dat we er zeker nog wel zijn.”

Maatregelen overheid voldoende

Voor De Tijd zijn de huidige maatregelen van de overheid voldoende om het hoofd boven water te houden. “Aanvullende maatregelen vanuit de overheid zijn voor ons voldoende.” vindt Gerretsen. Hij hoopt rond april/mei volgend jaar weer volledig open te kunnen. “Wij hebben in ieder geval rekening gehouden met april/mei. Met het nieuw aangekondigde noodpakket verwacht Gerretsen het hoofd tot dan boven water te kunnen houden. Noodpakket drie is uiteraard aangekondigd, wat natuurlijk een steun in de rug is. […] Vooralsnog, als we daar rekening mee houden, kunnen wij het overleven, denk ik.”, aldus Gerretsen.

 

Luister hieronder naar het volledige interview met Martijn Gerretsen