Door de ruime voorbereidingstijd die het organiseren van alle activiteiten met zich meebrengt, is Go Ahead Eagles genoodzaakt om nu al een besluit te nemen over het voorlopig uitstellen van de festiviteiten met betrekking tot 100 jaar Vetkampstraat. Bovendien is er geen enkele garantie dat de thans geldende rijksoverheidsregels en -voorschriften met betrekking tot het indammen van het corona-virus vanaf 7 april worden versoepeld. 

“We willen hierbij benadrukken dat het om uitstel gaat en niet om afstel”, zegt algemeen directeur Jan Willem van Dop. “We streven ernaar om de festiviteiten rond 100 jaar Vetkampstraat te verplaatsen naar het weekend van vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september 2020. Tegen die tijd kunnen we ook een mooie connectie leggen met de allereerste reguliere competitiewedstrijd van Go-Ahead aan de Vetkampstraat, die op 19 september 1920 werd gespeeld. We moeten nu allemaal even door deze zware periode heen, maar daarna hebben we met z’n allen in ieder geval een mooi moment om naar uit te kijken,” meldt van Dop.

Ook de feestavond Fly like an Eagle, die aanvankelijk voor 23 mei op het programma stond, wordt verplaatst naar een nog nader te bepalen datum eind september.