Na een aantal gesprekken hebben Abdou Secka, Iesa van Lenthe en Aldo Joaquim toegezegd om de selectie van FC RDC te versterken. De drie spelers gaven aan dat zij het liefst in hun woonplaats Deventer actief wilde zijn en het voetballen op zaterdag hun voorkeur had.

Abdou Secka is geen onbekende op de Deventer voetbalvelden. Secka speelde voor meerdere clubs in de stad waaronder Sallandia en Koninklijke UD. Op dit moment is de aanvaller actief in de vijfde klasse voor DVV Go Ahead. Van Lenthe is ook een bekende van het Rielerenk. Hij speelt momenteel voor Turkse Kracht, waar hij DAVO voor verruilde.

Aldo Joaquim heeft vooral gevoetbald buiten de stadsgrenzen. Joaquim speelt sinds 2011 voor FC Zutphen, met uitzondering van één seizoen bij CSV Apeldoorn.

FC RDC en Jacob Ensing hebben de intentie om met de huidige spelersgroep, aangevuld met enkele gerichte versterkingen aan het nieuwe seizoen te starten. Daarnaast zullen een aantal spelers van het huidige tweede elftal en het onder-19 elftal meedoen aan de selectietrainingen bij aanvang van de voorbereiding. Aan de hand van die trainingen wordt besloten wie in welk elftal komt.

Milan Keskin