Laagvlieger Winterswijk kwam op bezoek op Sportpark Borgele waar de voorbereidingen voor een ‘Skihutparty’ al in volle gang waren. De ploeg van trainer Jacob Ensing startte uitstekend door de tegenstander al vlot vast te zetten en met goed positispel tot diverse kansen te komen. Een uitstekend lopende aanval kende Joost Brouwer aan het einde die de kans eenvoudig binnen prikte voor de 1-0.

De behendige Aldo Joaquim pakte ook zijn doelpunt mee na goed doorzetten halverwege de eerste helft en niet gek lang daarna viel zelfs de 3-0. Luuk Helms zette die derde treffer op zijn naam omdat hij goed positie had gekozen voor het doel van de Winterswijkers. FCRDC werkte hard en bij Winterswijk piepte en kraakte het aan alle kanten.

Zeker toen Abdu Secka de score, nog voor de thee, naar 4-0 tilde, voor veel euforie zorgde bij de ‘Balcony side’. Dit niet alleen omdat er nu aan het doelsaldo kon worden gewerkt, maar ook omdat concurrent Eerbeekse Boys op achterstand stond in Almen.

Maar na de rust stond er een Winterswijk dat wat iets goed wilde maken, terwijl FC RDC het wel goed leek te vinden. De thuisclub gaf veel ruimte weg waardoor al snel de aansluitingstreffer werd gemaakt. Nog voordat de Deventer ploeg bekomen was van de schrik had men de tweede tegentreffer al geïncasseerd. Die ruime voorsprong leek als sneeuw voor de zon te verdwijnen.

De gasten uit Winterswijk roken bloed en scoorden ook nog eens de derde, een wonderschone lob over doelman Zeegers. Toen pas was de thuisploeg wakker, niet dat men weer ging heersen als in de eerste helft, maar het voorspelbare spelbeeld werd wat minder. Men durfde weer meer te voetballen waardoor de zwaktes van de tegenstander weer werden blootgelegd.

Ondanks dat het niet overtuigend was, maakte FC RDC weer aanspraak op de overwinning en bekrachtigde dat met een prachtig doelpunt van balvirtuoos Aldo Joaquim die zijn ploeg weer een veilige marge schonk met de 5-3. Daarmee was het duel gespeel en ebde het richting die ‘Skihutparty’ waar de club zich op had verheugd. Ondanks dat concurrent Eerbeekse Boys toch wist te winnen in Almen, bleef het tot in de late uurtjes gezellig in het clubhuis van FC RDC op Sportpark Borgele.

Van een FC RDC correspondent

 

Verslag van VoetbalOost.nl:

http://www.voetbalnederland.nl/competitieverslag.html?a=3&w=6911248&c=5928