Ideaal was de voorbereiding niet voor de zaterdag 4e klasser FC RDC. Maar liefst vier geblesseerden, één zieke en één afwezige vanwege werk. Dit is overmacht, maar zo vroeg in het seizoen al. Daarnaast kwamen er drie basisspelers te laat waardoor Ensing disciplinair moest ingrijpen.

ORGANISATIE VERDWENEN
De eerste helft was onwerkelijk voor de Deventerploeg. Ze zijn misschien drie minuten op de helft van Zwart Wit ’63 geweest en toch stonden ze in de rust slechts met 1-0 achter. In de tweede helft is er een kleine opleving en komt FC RDC,  zwaar tegen de verhouding in, op 1-1. De treffer komt op naam van jongeling Jorrit Draaijer. Tegen de 3e klasser creërde FC RDC zelfs nog een tweetal kansen maar wanneer de 2-1 valt en routinier Bert Wierdsma noodgedwongen gewisseld moet worden, was de organisatie verdwenen.

MENTALITEIT
Doelman Edwin Zeegers hield hier en daar knap stand, maar kon niet voorkomen dat de score oploopt tot maar liefst 7-1. “Daarmee komen we nog goed weg, maar enkele kansen worden ook nog om zeep geholpen”, aldus clubreporter Hernri Koerkamp. Hij voegde toe: “Het verlies zit hem niet in de uitslag, ook niet dat je enkele spelers mist door afwezigheid. Wel dat niet iedereen dezelfde beleving (mentaliteit) heeft, wat uiteindelijk funest is voor de eenheid van de groep. Alleen als iedereen er voor 100% voor gaat kunnen we wat bereiken met zijn allen”.

Heb jij aanvullingen, tips, verslagen of blogs?
Wil jij af en toe ons tippen over uitslagen, een kort verslagje?
Wij zouden je zeer erkentelijk zijn, en heel voetbalminnend Deventer met jou!
Stuur het in @DrtvSport via Facebook en Twitter of stuur een mailtje sport@deventerrtv.nl