In het mooie oktober-zonnetje speelde FC RDC zaterdag weer eens op echt gras. Dat was in het begin even wennen voor velen. Een mooi voorbeeld is in de 8e minuut als Joost de bal meekreeg van Aldo en vanaf de achterlijn voorgeeft op Luuk. Echter vlak voor het afdrukken stuiterde de bal net iets op zodat de inzet van de jongeling daardoor, van 5 meter, ruim over het doel gaat.

In de 13e minuut legt Joost met uiterste precisie de bal over de verdediging in de loop van Sander die de bal over de keeper in de kruising volleert voor de 0-1. Twee minuten later kwamen de  Grolse Boys voor het eerst gevaarlijk voor het FC RDC doel, maar die inzet verdween over het doel. In de 20e minuut wint Jeray een duel aan de zijlijn en geeft de bal voor op DurkJan, die zijn inzet naast het doel zag verdwijnen.

Het waren de Deventenaren die de kansen creeerden, echter eenmaal voor het doel ontbrak het telkens aan scherpte om het duel naar zich toe te kunnen trekken. In de 24e minuut verlengde Aldo de bal op Luuk, die de bal over de keeper wilde tillen, maar die kon met de vingertoppen de inzet tot corner verwerken. Deze corner werd door de verdediging weggewerkt en kwam bij Mark voor de voeten, die de bal opnieuw voor de goal bracht en DurkJan zijn kopbal naast het doel zag verdwijnen.

In de 27e minuut zet Luuk met en prima pass Joost alleen voor het doel, maar die zag zijn schot naast gaan. Twee minuten later was sluitpost Edwin allert op een snelle counter en voorkwam daarmee een tegentreffer. Vlak voor rust dan nog een prachtige crosspass van Jeray op Luuk, die op de achterlijn zijn man passeert. Hij gaf het speeltuig aan Joost die binnen de 5 meter de bal op het doel hakte en via de doelman de bal over de achterlijn zag gaan.

Een regen van kansen, echter nog steeds een minimale marge van 1 treffer halverwege, FC RDC hield daarmee eigenhandig tegenstander Grolse Boys in het duel. Dat voelde de thuisclub zelf ook, ze kwamen agressiever uit de kleedkamert na de thee. Die tweede helft begon rommelig aan Deventer zijde en zo kon de wedstrijd plots alle kanten op. In de 55e minuut werd een bal voorgegeven in kluwen van spelers voor het FC RDC doel en verdedigd Lars de bal uit via de eigen doellat.

In de 58e minuut een steekpass van Joost op Aldo die op volle snelheid de uitgekomen doelman te snel af was en de 0-2 binnenwerkt. Daarmee leek het duel wel gespeeld en nam de druk van de thuisclub wat af en verdween ook het tempo uit het duel. FC RDC controleerde de wedstrijd en in de 81e minuut passeerde Joost zijn man en gaf de bal voor op de vrijstaande Luuk die simpel kan binnenschieten, 0-3. In de 86e minuut een prachtige steekpass van Aldo op Luuk die de bal ineens verlengde in het Groenlose doel, 0-4.

Vanaf de aftrap is FC RDC dan even niet alert, er bleven enkele spelers stil staan om te wachten op een fluitje wegens vermeend buitenspel. Daarmee kon de tegenstander een eretreffer noteren. In de laatste minuut kwam FC RDC er nog eenmaal snel uit, passt Aldo op Luuk die de bal van buiten de 16 in de korte hoek schiet, 1-5. Daarmee zette de jongeling, in de ochtend vanuit het tweede troegevoegd aan het eerste, zijn totaal op drie en die van FC RDC op vijf.

De wedstrijd stond onder leiding van de heer Beldman uit Holten, die na de wedstrijd werd bedankt vanwege de week van de scheidsrechter met een bloemetje aangeboden door FC RDC.

Opstelling FC RDC: Edwin Bas, Ufuk, Jeray, Lars Mark, Sander (84. Kalle), Joost Luuk, Durk (70. Stan), Aldo

Henri Koerkamp

Ben jij aanwezig bij een wedstrijd van jouw club en wil jij jouw club ook in de schijnwerpers? Stuur ons dan tips, of een compleet verslag. Wij plaatsten dit op hét sportplatform van Deventer.

Klik hier voor meer info over de functie clubwatcher