Vandaag de laatste wedstrijd voor de lange winterstop (16 februari komt DVV op bezoek). De gasten van de Paasberg uit Arnhem kunnen op 6 punten worden gezet bij een overwinning van de mannen van Jacob Ensing.

FC RDC moet echter nog aan de wedstrijd beginnen als de Paasberg na een prima steekpass in de 5e minuut de rechtsbuiten alleen voor doelman Michel Voortman verschijnt en beheerst afrond, 0-1. De eerste 20 minuten zijn we slap in de duels, slordig in balbezit en lijken we nog niet te beseffen dat de wedstrijd al is begonnen. Het is ons geluk dat de Paasberg niet meer druk zet en vooral lijkt gekomen om niet te verliezen.

In de 27e minuut de eerste echte kans voor FC RDC, wanneer Ross Bonevacia vanaf rechts Luuk Helms aanspeelt wiens doelpoging wordt gered door de doelman. Bij vlagen hebben we wat meer en langer in balbezit, zonder dat dit echte doelkansen oplevert. De Paasberg krijgt voor de thee nog wel twee doelkansen in de 36e minuut eindigt een vrije trap op de punt van de ’16’ rakelings over het doel en twee minuten later levert slordig balverlies in de laatste linie de Paasberg een schietkans op. Deze wordt door Voortman over het doel getikt.

De tweede helft wordt ook weer slordig begonnen. In de 47e minuut wordt een foute terugspeelbal opgepikt door een Paasberg aanvaller die de bal rakelings langs het doel schiet. Een minuut later kan Ufuk Dulkaroglu redding brengen op de doellijn. In de 53e minuut eindigt een vrije trap van Joost Brouwer op de lat. Drie minuten later brengt hij de volgende vrije trap laag voor het doel, waar de bal net niet genoeg wordt beroerd door Dulkaroglu en voorlangs gaat.

In de 62e minuut wordt slordig balverlies op het middenveld effectief uitgecountert, 0-2. In de 70e minuut krijgt Aldo Joachim na een één-tweetje met Bonevacia een schietkans, maar de bal wordt fraai gered door de Paasberg doelman. Drie minuten later geeft Brouwer tussen wat Paasberg verdedigers in een knappe pass op Helms die de Paasberg doelman beheerst het nakijken geeft, 1-2.

De laatste 10 minuten stuurt trainer Ensing centrale verdediger Durk Jan Sinnema naar de punt van de aanval om zo de gelijkmaker te forceren. Bijna levert dit het gewenste resultaat op als hij uit een voorzet van Joachim de bal koppend wel goed naar de hoek stuurt maar net over de kruising verdwijnt.

Een zeer onnodig verlies hebben we volledig aan onszelf te wijten.
Een lichtpuntje is echter de rentree van Niek Riksten, die na een lange periode van herstel vandaag de 90 minuten heeft vol kunnen maken en een van de weinigen was die een voldoende mocht noteren voor zijn optreden.