Gisteren verliep de deadline die advocaat Schinkel aan het bedrijf had gesteld om het salaris van april voor haar cliënten over te maken. Omdat dit niet gebeurd is vraagt Schinkel het faillissement aan. De groep medewerkers die haar hebben ingeschakeld was eind maart ontslagen. Aangezien ze hier niet akkoord mee zijn gegaan, bleven deze in dienst en is er afgelopen maand gewoon doorgewerkt voor Werkmakelaar-Oost.

Volgens de advocate, die dertien medewerkers bijstaat, is de kans groot dat het faillissement wordt uitgesproken. Uiteraard mag het bedrijf hiertegen nog verweer voeren.

Werkmakelaar-Oost kreeg van de gemeente Deventer een startbaansubsidie, een regeling die er is voor elke werkgever die iemand met een bijstandsuitkering langdurig aan het werk helpt.  In maart besloot de gemeente geen voorschot op de subsidie te verstrekken in verband met onduidelijke bedrijfsvoeringsinformatie van Werkmakelaar-Oost. Daarop trachtte Werkmakelaar Oost 18 mensen te ontslaan, waaronder de dertien medewerkers die mevrouw Schinkel hebben ingeschakeld.