Daarom heeft de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) het aantal telefoonlijnen van de informatie- en advieslijn uitgebreid. Mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor of die vragen hebben over autisme, kunnen elke werkdag van 10.00 tot 14.00 uur bellen met tel.030–22 99 800 (kies optie 3). In heel Nederland zitten ruim voldoende vrijwilligers klaar. De vrijwilligers zijn ervaringsdeskundigen of hebben een kind of partner met autisme. 

“Het onvoorspelbare van deze situatie is voor mensen met autisme extra moeilijk”, zegt vrijwilliger Marianne. “We krijgen telefoontjes van mensen die zich angstig, gefrustreerd of eenzaam voelen. Maar we krijgen ook praktische vragen. Zo kunnen sommigen alleen boodschappen doen samen met een begeleider. Maar supermarkten laten nu maar één persoon per keer binnen. Samen zoeken we dan naar een oplossing.” Meldt Marianne.

De Informatie- & Advieslijn is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur op tel. 030 – 22 99 800 (optie 3).