Dit stelt het college voor aan de gemeenteraad.

Het gaat goed met de sportverenigingen op Sportpark Zandweerd. Vooral Sportclub Deventer kent veel nieuwe aanwas en werkt veel samen met maatschappelijke organisaties. De gemeente wil de groei van de sportverenigingen stimuleren. De afgelopen jaren konden de sportclubs gebruik maken van een terrein dat tijdelijk is ingericht als sportveld, in afwachting van de plannen voor nieuwbouw. Nu de ontwikkeling van de Tuinen van Zandweerd vorm krijgt, vervalt die optie.

Verouderd 

Op het sportpark staan verschillende kleedgebouwen. Een van deze gebouwen is verouderd en wordt daarom niet meer gebruikt. Er is wel behoefte aan een nieuw gebouw, zeker door de toegenomen populariteit van voetbal bij meisjes na het EK-vrouwenvoetbal. Omdat jongens- en meidenteams geen kleedkamer delen, is er behoefte aan meer goede kleedruimtes.

Gezonde gemeente

Wethouder Jan Jaap Kolkman: “Deventer wil een gezonde gemeente zijn. Daar hoort bij dat we mensen in staat stellen om het hele jaar door te sporten en te bewegen. Met deze aanpassingen kunnen de sportclubs weer vooruit.”

Najaar

Na realisatie heeft sportpark Zandweerd 3 kunstgrasvelden, 1 regulier voetbalveld en 1,5 trainingsveld beschikbaar. In totaal gaat het om een investering van 520.000 euro voor het kunstgrasveld en de renovatie van de kleedkamers. De verwachting is dat het nieuwe kunstgrasveld in het najaar van 2019 klaar is.